problem z wgraniem romu Medion MDPNA100

• 2 Odpowiedzi
  • 807 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z wgraniem romu Medion MDPNA100
« dnia: Październik 17, 2008, 20:28:58 »
A mianowicie:
urzadzonko polezalo troche nieuzywane i teraz wisi tylko na ekranie glownym z nazwa softu i nie reaguje na SR i na HR
z tym cudem wczesniej stycznosci nie mialem i po 2 godzinach czytania nigdzie nie wyczytalem sensownego opisu odratowania :)
soft znalazlem (jest to klon Royaltek rtw-100) i po wejsciu w bootloader mam tylko info:

Cobra USB downloader Ver. 1.03 (Jun 11 2003)

USB downloader ready
Card_Detect a0bd
SD card IN
Find SDMMC Card.

Soft ma wrzucony na karte pamieci (plik z rozszerzeniem usb)

nie reaguje na nic.. w kompie jest wykrywany jako sec S3C2410x TEST B/D, AS oczywiscie go nie wykrywa
czy ktos walczyl z tym urzadzeniem? albo wie co z tym gadem trzeba dalej zadziałac? :)
SPV M3100 ->> HTC DIAMOND (i juz zaczynam zalowac tej cudownej klawiatury i baterii :P)

Odp: problem z wgraniem romu Medion MDPNA100
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2008, 11:33:50 »
Ostatnio także nie mogłem odpalic tego sprzetu, wrzuciłem na karte SD plik .usb (dla zainteresowanych do pobrania tutaj http://www.mobiltelefonok.hu/aa/rtw1000_rom_upgrade.html). Uruchomiłem w trybie bootloadera, pojawił mi sie własnie ten sam komunkat

USB downloader ready
Card_Detect a0bd
SD card IN
Find SDMMC Card.

Potem nacisnąłem któryś z klawiszy funkcyjnych i ekran zrobił się czarny, odczekałem tak z 15 min, zrobiłem Hard Reset i o dziwo wystartował, jednak nie jestem w stanie stwierdzic czy wgrał sobie na nowo ROM czy poprostu sie odblokował  :)

Odp: problem z wgraniem romu Medion MDPNA100
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2008, 20:14:24 »
Witam!!

Poszukuję informacji jak wgrać ROM do PNA100, bo postępując zgodnie z zaleceniami na forum.
Pocket staje na ekranie:  :-|

Cobra USB Downloader Ver 1.03 (Jun 11 2004)

USB Downloader Ready.
Card_Detect a0fd
SD Card In
Find SDMMC Card.

Karta sformatowana do FAT w XP  :)

Pozdrawiam!!
TomiBass