Witam,
Tak jak w temacie, mam problem ze swoją kartą SD Kingstone 2GB. Początkowo objawiało się to przy aplikacji Autopilota, Tydzień temu zakupiłem na allegro Autopilota i od początku były z nim problemy. Objawiało się to ciągłym zawieszaniem podczas uruchomiania, ekran powitalny Autopilota zawieszał się na wczytywaniu aplikacji. Dopiero po wyjęciu karty i odczekaniu kilku sekund, aplikacja zamykała się sama.
Początkowo myślałem że jest to wina samej aplikacji (zainstalowana na karcie SD razem z mapami). Wysłałem więc pytanie do supportu AP, w odpowiedzi stwierdzono że problemem może być nie sama aplikacja a karta pamięci. I faktycznie, czasem całkiem nieprzewidywalnie włączała mi się blokada zapisu (mały żółty pypeć po lewej stronie karty), tyle że zawsze był na swoim miejscu. (czyli tak jak by blokady nie było ale coś sprawiało że w pocketcie się włączała).
Zdarzyło się też że podczas odtwarzania muzyki nagle Pocket tracił kartę, czyli nic na niej nie było. Dopiero po wyjęciu i włożeniu ponownie wszystko wracało do normy.
Teraz wszystko skopiowałem na kartę od Aparatu cyfrowego i działa bez problemu. Mimo tego wszystkiego mam nadzieję że ktoś miał podobny problem i udało mu się rozwiązać go bez serwisu, którego chciał bym ominąć szerokim łukiem.
zdjęcie karty prezentuję poniżej: