Problem z 2-u dniowym SPV M3000 - CHYBA UMARŁ :( POMOCY !!!

• 10 Odpowiedzi
  • 613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 17, 2007, 19:17:24 »
Witam zakupiłem nowego SPV M3000, dzisiaj chciałem wygrać mu pare fajnych progsów żeby miał jakiś wygląd PDA nom i załatwiłem go. Instalowałem program PowerLevel III, a na forum jest wersja demo więc postanowiłem poszukać cracka, no i znalazłem po skopiowaniu go tam gdzie był zainstalowany program telefon się zacioł  więc dałem mu coft reset, i od tego momentu jest lipa. Tel jest zablokowany a jak klikne odblokuj to się zacina, więc nie moge zrobić nawet HardResetu. Nie da się go nawet wyłączyć przez tą blokade klawiszy musze wyjmować mu baterie. a gdy włacze gona nowo i zrobie mu sr to pojawia się białe tło i paski pionowo i poziomo takie rózowe dziadostwo. Co się stało czy on umarł :( oby nieeee dlamnie te 1200zł jakie wydałem na jego kupno to kupa kasy i teraz nie wytrzymam jeśli by umarł. Proszę o pomoc i co sadzicie o moim problemie z góry THX plz pomóżcie.

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2007, 20:01:25 »
zrób twardy reset - masz nauczkę z crackami

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2007, 22:33:56 »
piotrus_bercik

Wydales 1200 po czym ukradles pewnie z 10$ i masz kare...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2007, 22:44:38 »
Jak nic nie pomaga, to może spróbuj wgrać nowy ROM od początku

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2007, 22:53:33 »
Ponieważ już zostałeś ukarany ( nie możesz zrobić standarowego HR)
musisz zastosować drugą metodę ( dla zablokowanego PDA)

Naciśnij i trzymaj jednocześnie dwa przyciski  Comm Mannager i Voice Command

Wciśnij stylus  w dziurkę  RESET

Po chwili wyświetli się pytanie czy zatwierdzasz ( Confimation) zatwierdzasz poprzez Zieloną Słuchawkę
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 18, 2007, 14:26:35 »
jas_pik
teraz jst inaczej
Teraz trzeba nacisnąć soft reset, i zanim zacznie się wszystko ładować przytrzymać  commmannag'a i voicecomm'a.

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2007, 20:24:40 »
jesteście WIELCY, radość mojego życia powróciła znowu, sznur na którym sie miałem powesić już dawno wyżuciałem :D, jak byście mieszkali gdzieś bliżej postawił bym wszystkim kolejeczke. Naprawde Jeszcze raz BIG THX dla was !!!!!.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2007, 20:35:04 »
ale teraz mam pytanie :D przeglądając allegro zalookałem że Universale są teraz bardzo tanie za 1480zł można kupić NÓWECZKE i postanowiłem zmienić własnie na niego :D. Ale jak to piotrus_bercik zawsze przed zmianom fona musze mieć 100% info o danym obiekcie :D dlatego teżpierwsze co jak wykopać smoka, preczytałem na http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58952&highlight=m5000+simlock (niewiem czemu nie moge nic dopisać, więc pisze tu) wypowiedź własnie jas_pik-a :"Program do zdejmowania SIMLOCKA w Universal wgrywa specjalną wersję RAdioRom-u która sluży jedynie do tego celu) Po zdjęciu SIMA wgraj RadioRom co najmniej taki jaki mialeś uprzednio." i zrozumialem z tego że program przy zdejmowaniu sima wgrywa swój jakiś tam, śmieszny RadioRom a Ty jak chcesz mieć wszytsko w pożądku to wgraj lepszy :D, tylko teraz w tych sprawach jestem zielony jak, jak ... poprostu zielony :D i prosze napisac *jeśli to oczywiście nie sprawi problemu) jak właśnie go puźniej wgrać. Na forum jestem nowy i jeszcze się za bardzo w szukajce nie orientuje i jeśli robie jakiś dubel tonajmocniej przepraszam. Ewentualnie jeśli by komuś wpadło cos pod klawiature o zrmianie romu i exromu to tesz może zapodac linka :D, tak jak wyżej nieznam forum i wiem że gdieś to jest ale nie moge znaleźć z góry dziękuję, i przepraszam za wszelki kłopot. PS: chyba że ktoś był by tak niezmiernie dobry i przetłumaczy text z http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Uni_Simlock_by_Buzz_and_team (nieznam angielskiego), i rozumiem że radiorom można znaleźć na ftp://xda@ftp.xda-developers.com/Universal/Radio/ . Nie moge się powstrymać i kolejny raz się powtórze Wielkie dzięki z góry iproszę mnie za bardzo z błotem nie mięszać.

edit:
czym zrobić backup telefonu (jakim programem i jak :D??).

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2007, 21:16:59 »
Sciągniecie Sima masz tutaj: http://pdaclub.pl/view.php?news_id=11608
Najnowsze radio : 1.14.10 na xda  :))
potrzebna zgoda

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2007, 22:55:21 »
ale te ziomki z czestochowy sie rozgadane zrobiły :P
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

tramp

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2007, 23:02:30 »
Cytat: "piotrus_bercik"
Ewentualnie jeśli by komuś wpadło cos pod klawiature o zrmianie romu i exromu to tesz może zapodac linka

a jakie toto dowcipne  :))