PocketPC na ulicach?

• 35 Odpowiedzi
  • 2941 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 19, 2004, 18:27:41 »
Ja zauważyłem pewien postęp - kilka lat temu na uczelni mnie pytano "Co to jest?", obecnie pytanie raczej brzmi "To jest Palm czy Pocket PC ?" ;) Ale i tak bardzo dużo ludzi nawet mających świadomość istnienia palmtopów, zupełnie nie rozróżnia systemów, często też nie wie, po co coś takiego w ogóle. Zresztą z tego co widzę to wielu takich "nieuświadomionych" trafia nawet na nasze forum, co też jest pewną oznaką nowych czasów. ;)

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 19, 2004, 22:47:05 »
Produkt niszowy, cena dla wielu zaporowa ale to sie zmienia. Jesli beda urzadzenia (z podstawowymi pocketowymi funkcjami) za 500-1000 zl to trafia 'pod strzechy'. Nowej generacji uzytkownikow telefonow, smartfonow, przestanie wystarczac pamiec, szybkosc, ekran.
A w knajpie zysk czas jest nie tyle u 'panienek' ale w ksiegowaniu , zaopatrzeniu, rozliczaniu czyli zapleczu. I tak trzymac.

*

Offline mody313

• **
  • 236
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 20, 2004, 09:57:27 »
Niestety przytrafiaja sie tez przykre uwagi. Jakis czas temu zostalem nazwany gadzeciarzem tylko z tego powodu, ze wrzelkie potrzebne mi umowy / ustawy mialem na iPAQ. Haslo rzucil znajomy - zwolennik 2 notesow (jedna na adresy, druga jako terminarz) i teczki na papiery wazacej z zawartoscia dobre 1,5 kg.

Nie kazdy lubi czytac z ekranu, czesc osob po prostu woli papier... ale jak do cholery mozna mowic o gadzeciarstwie?? Przeciez to jest po prostu wygodne :)

*

Offline mago

• 325
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 20, 2004, 09:57:40 »
Slowacja biedniejsza? Chyba mody313 jestes niepoprawnym patriota. Slowacja to przy Polsce kraj high-tech. Popatrz na dochod narodowy, eksport, wydatki na szkolnictwo i badania, we wszytkim bije nas na glowe. Otrzywiscie mowie o tych wielkosciach w przeliczeniu na glowe.

Cytat: mody313
Ja zaliczylen najwieksze zdziwo na Slowacji. Wsiadam sobie do pociagu (osobowego by nie bylo watpliwosci) na stacji gdzie nie bylo kasy. Podchodze do pani konduktor i prosze o bilet. Odpowiedziala, ze za chwile przyjdzie.
Przyszla, wyciagnela z torby compaq'a wpisala stacje 'od' i 'do' a nastepnie wydrokowala mi bilet; szczene przez 5 minut zbieralem z podlogi. Niby Slowacja biedniejsza, niby mniej maja polaczen kolejowych... a jednak takie mile cos :)

*

Offline mody313

• **
  • 236
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 20, 2004, 10:26:56 »
Nie bede ukrywal... liczb nie znam :) ale po prostu niesamowicie zdziwil mnie fakt, ze ktos wpadl na pomysl by zastapic druczki konduktorskie pocketami... moze jakis zapaleniec? :D

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
PocketPC na ulicach?
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 20, 2004, 10:29:26 »
Cytat: mody313
Nie kazdy lubi czytac z ekranu, czesc osob po prostu woli papier...
Ja tez wole papier, dlatego mądrzy ludzie wymyslili tanie drukarki.  a zuzycie papieru wzrosło znacznie własnie dlatego ze miliony dok. trzyma sie w komputerze, latwo poprawia i ... drukuje.