Niezależnie od jakości i producenta ładowarki stosowanie urządzeń alternatywnych producentów zamyka drogę do reklamacji w serwisie Fujitsu-Siemens.
nie bardzo rozumiem, chyba mnie zaćmiło coś dzisiaj
ja piję do tego,
że nie ma wymogu stosowania oryginalnej ładowarki ... w moim pakiecie looxa nie było na ten temat najmniejszej wzmianki i z prawnego punktu widzenia jest to sprawa do wygrania za pierwszym walnięciem młotkiem przez Wysoki Sąd także nie pouczaj nas jak dzieci w szkole w dodatku z nastawieniem jakbyś pracował w FS
w związku z tym Użytkownik musi tylko ładować urządzenie ładowarką spełniającą wymogi Producenta; wątpliwości co to było za ładowarka, gdzie ona jest, ewentualnie jej badanie itp. itd szanujący się Producent wyjaśnia zawsze na korzyść usera i szybciutko przystępuje do nieodpłatnej naprawy - są to tzw koszty obsługi marki - producent nie może zakładać, że wszyscy użytkownicy go robią w konia a i odsetek takich napraw nie jest poważny; jeśli natomiast producent (czy tam jego serwis) będzie się upierał, że urzadzenie było źle zasilane to sprytny użytkownik na złość kupi oryginalną ładowarkę, uszkodzi ją stosownie

za pomocą sprytnego kolegi w serwsie RTV i i tak wygra i tak
to, że u nas jest inaczej i trzeba się bujać z serwisami to nie znaczy, że wszędzie tak jest

a w dodatku jeszcze chciałem dodać

, że nawet jeśli gdzieś FS obostrza zastosowanie osprzętu a np. ładowarek do tylko tych swojej produkcji to jest niezgodne z dyrektywami unijnymi
(to już nawet producenci aut choć z bólem okropnym ale musieli dopuścić stosowanie częsci zamiennych firm trzecich)
ładowarka musi mieć stosowne parametry zgodne z wytycznym producenta, stosowne certyfikaty i tyle - zupełnie inna sprawa, że sporo chłamu oczywiście zachwalanych przez siebie parametrów nie trzyma w żaden sposób