Witajcie
W ramach ciekawostki, bo nie znalazłem posta, który by opisywał możliwości Vista + PDA.
Zainstalowałem sobie w domu Vista (Beta 2). No i stwierdziłem, że sprawdze czy uda mi się podłączyć do niego mojego G500 jako 'flasha' korzystając z WM5Storage.... cóż nie udało się.
Pokusiłem się jednak, aby czysty G500 podłączyć (czysty oznacza bez WM5Storage uruchomionego) do Visty, na której nie ma zainstalowanego ActiveSync'a i ku mojemu zdumieniu nagle zobaczyłem

:

A zaraz po tym:

Jak widać w przypadku (czyt. w przyszłości) Visty nie będzie potrzebne żadne oprogramowanie aby Windows Mobile 5 podłączyć do systemu Windows jako zwykłego flasha.
Jak widać poniżej w 'Explorer' mamy dostęp zarówno do karty pamięci w G500 jak i do jego wewnętrznej pamięci (chyba WM5Storage i CardExport II nie umożliwiają dostępu do pamięci wewn. PDA - nigdy nie używałem, więc nie jestem pewien) - ikony specjalnie dla efektu dałem większe

:

Kopiowanie plików też wydaje się być całkiem wydajne i działa bardzo sprawnie:

No i na koniec properties samego urządzenia G500, pamięci wewnętrznej (/) oraz karty pamięci (/SDMMC).

Osobiscie bardzo mnie to cieszy, gdyż nie mam możliwości podłączenia mojego G500 (CPU Samsunga) do dowolnego PC jako karty flash. Choć pewnie i tak poczekamy z 4-5 lat zanim Vista będzie gościła w większości domów (premiera jak nie przesuną to 1Q 2007).
Pozdrawiam, Waldek