Prezentacja dla początkujących! Opis Windows Mobile 2003.

• 6 Odpowiedzi
  • 627 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KarolP

• 839
« dnia: Październik 28, 2005, 21:31:56 »
Witam!

Zrobiłem prezentację w PowerPoincie na temat systemu Windows Mobile 2003. Mam nadzieję że nie złamię regulaminu zapodając linka:

http://republika.pl/abcde/mobile2003.pps

[Dodano: 2005-10-28 21:39:39]
Aha, prawy przycisk Zapisz element jako..

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2005, 21:52:45 »
Odczucia subiektywne, tu muszę się zgodzić. Do tego kiepsko potraktowałeś 600, a nie jest ona aż taka zła. Ogólnie może być, choć przyznam, że informacji jest mało i są naprawdę subiektywne, nie wybiegają zakresem ponad dział dla początkujących:). Niemniej jeśli Ci się chciało.....
Pozdrawiam

Drugi taki sam post skasowałem.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2005, 22:46:20 »
Przykro nam, strona chwilowo nie działa z powodu przekroczenia godzinnego limitu transferu.

może gdzieś indziej to wrzucisz?
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2005, 05:57:25 »
powiem tak - pomysl fajny i ciekawy... ale na tym w sumie koniec

1. proponuje zmienic jezyk na bardziej oficjany - w takim poradniku nie moze byc stwierdzen jakbys opowiadal historyjke kumplowi na podworku i np. "w srodku cienizna" lub "nie dasz sobie wcisnac kitu" jak dla mnie dyskwalifikuje ten opis

2. popraw bledy - jeden z wielu to np. model rz1910 - nie ma takiego PDA - miales na mysli chyba 1710 - poza tym to ma byc poradnik czy twoja opinia? jak poradnik to wymieniasz zalety i wady ale bez zbednej krytki - wspomniany 1710 jest bardzo dobrym PDA do okreslonych, konkretnych zastosowan

3. poprawic jakosc niektorych zdjec

4. "Compaq nie produkowal dobrych palmtopow jak na dzisiejsze czasy" - co to ma byc? firma Compaq nie ostnieje wiec jakie porownanie do dzisiejszych czasow? na owe czasy byly to rewelacyjne palmtopy!

5. Opis wm2003 - to chyba jakis zart - jedno zdjecie i 2 zdania...

6. nie mozna byc stronniczym - wymieniasz 3-4 modele jakby swiat sie na nich konczyl - to, ze tobie sie cos podoba nie znaczy, ze komus nie spodoba sie cos innego

i duzo duzo wiecej uwag...

jak chcesz cos zrobic wartosciowego to wez pod uwage to co napisalem - inaczej jest to niewiele warte - za pomysl 5 za wykonanie 2 - jak chciales czyms zablysnac to musisz sie bardziej przylozyc, czego ci zycze

[Dodano: 2005-10-29 06:02:32]
Cytat: silentjob
Ogólnie może być, choć przyznam, że informacji jest mało i są naprawdę subiektywne, nie wybiegają zakresem ponad dział dla początkujących:).
uwazam, ze jakiekolwiek porownanie tego do dzialu dla poczatkujacych to jakas pomylka... niedoceniasz pracy Jakuba w tym momencie... toz to nawet nie jest namiastka tego co w nim jest! :)

*

Offline KarolP

• 839
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2005, 08:56:22 »
Cóż, wiedziałem, że nie warto pisać tego ostatniego rozdziału. Macie rację, ale co do kilku rzeczy mam jakieś wytłumaczenie.

Oficjalność - prawda, ale gdybym zaczął pisać oficjalnie to na 100% bym przesadził i popełniał wiele błędów.
Z Compaqiem rzeczywiście źle się wyraziłem. Chodziło o to, że żaden Compaq w obecnych czasach nie jest już ponad przeciętną.
Czy ja powiedziałem że te PDA mi się podobają? Mają po prostu wiele atutów. Akurat hx4700 mi się nie podoba, a go umieściłem. Nic nie mogę za to, że szlag mnie bierze jak widzę "HP rz1710 RARYTAS" "HP rz1710 DOSKONAŁY DO MULTIMEDIÓW I GPS'U". No to już jest przesada trochę. 32 MB RAM to w obecnych czasach ilość śmieszna.

A co powiecie o pozostałych działach? Nie mówię, że są od razu super ekstra, ale naprawdę z obrazkami się napracowałem.

Co do podwójnego posta przepraszam, nie zrobiłem tego celowo. Po prostu przeglądarka strasznie zwolniła wzięlem zatrzymaj, wstecz i spowrotem wysłałem przez co dwa się pojawiły.

Spodziewałem się takiej krytyki i nie mam do was przetensji ale chyba nie jest aż tak tragicznie.

*

silentjob

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2005, 14:51:48 »
Cytat: lipciopda
Cytat: silentjob
Ogólnie może być, choć przyznam, że informacji jest mało i są naprawdę subiektywne, nie wybiegają zakresem ponad dział dla początkujących:).
uwazam, ze jakiekolwiek porownanie tego do dzialu dla poczatkujacych to jakas pomylka... niedoceniasz pracy Jakuba w tym momencie... toz to nawet nie jest namiastka tego co w nim jest! :)
No dobrze, źle się wyraziłem:). Idę się publicznie wychłostać:).

Cytat: KarolP
Co do podwójnego posta przepraszam, nie zrobiłem tego celowo. Po prostu przeglądarka strasznie zwolniła wzięlem zatrzymaj, wstecz i spowrotem wysłałem przez co dwa się pojawiły.
Spoko, żaden problem.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2005, 20:40:19 »
KarolP - tak jak napisalem - pomysl byl fajny ale wykonanie rozwala wszystko... skoro prosisz nas o opinie to sie nie ma co obrazac - po prostu wg mnie brakuje ci chociazby podstaw jaka jest informacja na temat PDA

zeby ci przyblizyc temat powiem tylko, ze 1710 ma 15mb pamieci dostepnej dla uzytkownika a nie 32mb - brzmi jeszcze gorzej prawda? i nikt nie mowi, ze to rewelacyjny PDA - wprost przeciwnie - ale jak ktos szuka tylko PDA do GG, wpisywania danych do Excela albo klepania tekstu na brudno w Wordzie (tudziez innych prostych zastosowan) to biorac pod uwage jego cene wolalbym go kupic (bo np. ma system wm2003se) niz bawic sie w jakis uzywany sprzet z ppc2002 - wszystko jest uzaleznione od potrzeb klienta

nadal podtrzymuje wszystko co napisalem wyzej