Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Problem z Acitve Sync
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Problem z Acitve Sync
7 Odpowiedzi
329 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Szymcio
204
Problem z Acitve Sync
«
dnia:
Październik 28, 2005, 14:58:45 »
Witam!
Odkąd zmieniłem system w kompie na xp sp2 po zainstalowaniu jakiejkolwiek wersji active sync za pierwszą synchronizacja pokazuje sie jako moj pocet pc a pozniej program rozpoznaje go jakos gościa. Wtedy już nie mam pełnej możliwości synchronizacji. Czy da się coś z tym zrobić?
Dziękuje za pomoc
kanczug
19211
Problem z Acitve Sync
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 28, 2005, 15:12:47 »
Prawdopodobnie firewall blokuje Ci ActiveSynca
Szymcio
204
Problem z Acitve Sync
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 28, 2005, 15:54:37 »
ale ten z windowsa mam wyłączony, a w nortonie system works nie mam pojęcia jakwyłączyć (po wyłączeniu całego programu też nie działa)...
[Dodano: 2005-10-28 18:18:10]
Odinstalowałem Nortona, wyłączyłem wszystkie zabezpieczenia i dalej jestem jako gość... Nie ma na to żadnego carca?
lipciopda
6801
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 29, 2005, 06:22:17 »
zobacz jeszcze czy jak odinstalujesz/usuniesz recznie wszystkie profile z AS to po ponownym podlaczeniu czy bedzie tak samo
jaka wersja xp? oryginal?
Szymcio
204
Problem z Acitve Sync
«
Odpowiedź #4 dnia:
Październik 29, 2005, 07:43:58 »
Też sprawdzałem i nic z tego-zawsze gość. Wlasnie nie org. Mam org home ale plyka juz sie styrała, pozatym na xp sp2 system chodzi mi lepiej...
klechu
813
Problem z Acitve Sync
«
Odpowiedź #5 dnia:
Październik 29, 2005, 10:44:22 »
A nie wyswietla ci sie okienko nawiazywania polaczenia ? moze sprobojesz wymusic rozlaczenie pocketa od AS (tylko nie wypinaj go z kabla - powinno sie i tak dac wymusic rozlaczenie) a potem wymusic nawiazanie polaczenia (wykasuj wczesniej profile urzadzen) powinno pokazac ci sie okienko na ktorym wybierzesz typ polaczenia.
BTW. a probowales zmienic nazwe pda - czasami pomaga - zmien ja na chwile podlacz do as i zobacz co sie stanie, zawsze mozesz ja z powrotem zmienic
Szymcio
204
Problem z Acitve Sync
«
Odpowiedź #6 dnia:
Październik 29, 2005, 12:08:33 »
probowałem tak rozłączać ale to nic nie daje. Po zmianie nazwy tez zawsze jestem gościem.
lipciopda
6801
«
Odpowiedź #7 dnia:
Październik 29, 2005, 21:30:29 »
stawiam na windowsa albo sp2 - jesli nie jest to oryginal to nie wiadomo co tam ci sie posciagalo - microsoft ostatnio tak miesza z service pack'ami, ze glowa mala - sam uzywam win xp z sp2 i chodzi bez problemu
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »