Psiona 5mx nosiłem w firmowym pokrowcu w plecaku. MDA3 dostał Krussel'a pionowego, ale jak musze wyciągać w samochodzie do nawigacji to mam mieszane uczucia - przy wyjściu zapominam albo PDA, albo pokrowca.
Hermes dostał także pionowego krussela i tu jestem bardzo zadowolony, bo multiadapt pozwala mi powiesić na pasku, alo wsadzić do kieszeni, a czasem nawet plecaka (mda3 był za duży), a magnetyczne zapięcia (zamiast zatrzaskowych jak w MDA3) ułatwiają pracę. Tylko wyciągnięcie Hermesa to mordęga, więc... nie wyciągam (MDA3 jest już tylko do nawigacji).
A samo noszenie to już zależy od sytuacji: W Polsce na ulicy nie bardzo się czuję z Hermesem na pasku na multiadapcie, podobnie jak w dużych miastach w innych krajach. Ale już z dala od miasta na pasku lub na zapięciu od plecaka całkiem spoko. Jednak dzięki słuchawkom stereo A2DP mogę wrzucić Hermesa do plecaka i już (MDA3 ma tak cienki BT, że z plecaka do słuchawek jest za daleko, żeby utrzymać sygnał dla A2DP).
A jak plecaka njet, to oczywiście wewnętrzna kieszeń kurtki i sprawa załatwiona.