Jak nosicie swojego PPC ? ;-]

• 66 Odpowiedzi
  • 4309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline skerdeJ

• 745
Odp: Jak nosicie swojego PPC ? ;-]
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 16, 2007, 16:23:05 »
Ja mojego etena g500 zawszę nosze w kieszeni w pokrowcu orginalnym
.

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
  • Sprzęt: iP 3G 16GB
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 16, 2007, 16:24:14 »
Dobre wiesci - nie jestes sam "fokstrot" :). Ja tez korzystam z etui aluminiowego! Szczeze mowiac nie wyobrazam sobie ze mozna inaczej (ale mam takie zbocznie od malego). Ma to swoje plusy - sprzet po 1,5 r. mozna uznac za nowy :). Zreszta dzieki temu absolutnie nigdy nie mialem problemu z odsprzedaza rzeczy uzywanych :). Tak samo kupujac cokolwiek na drugim miejscu poza usterkami zwracam uwage na wyglad - czy ktos dbal czy stac go bylo na nowy po 2-ca zabawy. Alu zdejmuje tylko do nawigacji w aucie - poza tym caly czas jest bezpieczny. Czasem nosze w kieszeni marynarki/koszuli ale tez w etui.

*

Offline Edwardo

• **
  • 213
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 16, 2007, 16:58:22 »
ja zwykle nie wynosze swoejgo poza mury mieszkania... a w mieszkaniu nosze owiniety w dwa jaski puchowe...

nie no zartuje. bez niczego w kieszeni... czasem nosilem w kieszeni koszuli, ale skonczylo sie to malo zabawnie...

pare razy wyladowal na betonie przy wiazaniu butow tak ze az klawiatura mu wybulwila sie na zewnatrz... ale lekki docisk i dziala :)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 16, 2007, 17:39:30 »
firmowa skarpeta looxa i kieszen lub plecak, plecak ma kieszen na lapa i kieszonke na discmana tam mu idealnie  ;)

*

Offline amnezja

• 45
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 16, 2007, 18:55:38 »
Ja swojego nosze w rece bo nie po to kupowalem sprzet za prawie 2 tysiace zeby go w jakims badziewnym pokrowcu nosic.

« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 16, 2007, 19:23:03 »
Hmmm a to ja jeszcze z takim pytaniem do posiadaczy MDA Pro -> mieści się to do kieszeni? ;-].

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 16, 2007, 20:15:53 »
Ja Wizarda w standardowym etui :)

« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 16, 2007, 20:19:12 »
Z dumą  ;D

*

Offline piotrz

• 431
    • http://www.telepolis.pl
  • Sprzęt: Axim x50v, nokia 9300, Siemens Sx1 (zmarł :( )
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:20:33 »
Hmmm a to ja jeszcze z takim pytaniem do posiadaczy MDA Pro -> mieści się to do kieszeni? ;-].
tak, nawet da się go nosić, największa jego wada to to obkręcanie ekranu jak ktoś dzwoni :/

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:33:00 »
tylko ja nosze pocketa w etui AL? :P
Nie tylko Ty. Ja zawsze używam  etui aluminiowego. Pełne bezpieczeństwo i jeszcze 2 karty SD w zapasie :)
Sądząc po solidnych zadrapaniach na obudowie (pokrowca) - to dobra startegia :)
Mam jeszcze ładne skórzane, ale lubi mi włączyć iPAQ znienacka. Jak się zorintuję to już po baterii jest. Praktycznie - nie używam go.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2007, 22:35:57 wysłana przez AMi »

*

damist

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:45:39 »
Jak mam na sobie koszule to zawsze go wkladam do kieszonki ekranem do mnie, gdy mam na sobie cos innego pda siedzi w skorzanym etui w spodniach , oczywiscie równiez ekranem do mnie. Moje pda zawsze sa jak nowe i nigdy nie stluklem ekranu w zadnym palmtopie co zdaza mi sie czesto w telefonach :(
Teraz planuje zakupic sobie aluminiowe etui do ipaqa

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 16, 2007, 22:46:14 »
Psiona 5mx nosiłem w firmowym pokrowcu w plecaku. MDA3 dostał Krussel'a pionowego, ale jak musze wyciągać w samochodzie do nawigacji to mam mieszane uczucia - przy wyjściu zapominam albo PDA, albo pokrowca.
Hermes dostał także pionowego krussela i tu jestem bardzo zadowolony, bo multiadapt pozwala mi powiesić na pasku, alo wsadzić do kieszeni, a czasem nawet plecaka (mda3 był za duży), a magnetyczne zapięcia (zamiast zatrzaskowych jak w MDA3) ułatwiają pracę. Tylko wyciągnięcie Hermesa to mordęga, więc... nie wyciągam (MDA3 jest już tylko do nawigacji).
A samo noszenie to już zależy od sytuacji: W Polsce na ulicy nie bardzo się czuję z Hermesem na pasku na multiadapcie, podobnie jak w dużych miastach w innych krajach. Ale już z dala od miasta na pasku lub na zapięciu od plecaka całkiem spoko. Jednak dzięki słuchawkom stereo A2DP mogę wrzucić Hermesa do plecaka i już (MDA3 ma tak cienki BT, że z plecaka do słuchawek jest za daleko, żeby utrzymać sygnał dla A2DP).
A jak plecaka njet, to oczywiście wewnętrzna kieszeń kurtki i sprawa załatwiona.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 16, 2007, 23:58:21 »
Jako ze chodze w marynarkach, krawatach itp to nosze zawsze w wewnetrznej kieszeni marynarki.
Teraz mam od berna universala i patrza ludzie na mnie tak jakbym flaszke mial w kieszeni  ;D
Ciazy naprawde ale nie widze innego sposobu przenoszenia tego sprzetu. Z N311 to nikt nawet nie widzial z zewnatrz  8)

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 17, 2007, 00:06:27 »
co fakt to fakt - acer to malutki jest - w koszul nie czuc go wcale a i w ciasne jeansy sie miesci :)

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 17, 2007, 02:07:12 »
Axim X51v.

Folia Martin Fields + Skórzane etui pionowe.

Wrzucam do plecaka go zawsze, rzadko w kieszeni kurtki.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 17, 2007, 09:41:15 »
Ja swojego Acera noszę w kieszeni, oczywiście ekranem do siebie. Jedynym zabezpieczeniem jest folia Brando. Nigdy nie ładuję do kieszeni w której go mam kluczy ani innych metalowych przedmiotów. To wystarcza, żeby po roku użytkowania wyglądał jak nówka. (Pomijając fakt, że starłem z niego srebrne boczki i jest cały czarny.)

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 17, 2007, 09:57:48 »
Tylko Krusell, bez tego to z mojego etena codziennie wypada rysik(silos od dołu), no i kieszeni też takich dużych nie mam. W kruselu trzymam też zapasowe mini sd. ;)

*

mobi_one

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 17, 2007, 17:43:23 »
ja nosze w 3 walizkach aluminiowych z zamkiem szyfrowym i substancja barwiaca, wyscielane sa specjalna bawelna z microfibry, scianki z goretexu, pochaniajace wilgoc, boki, gora oraz dol sa z kelvaru
w ten sposob, po roku jest jak nowy, nie wyjmuje go z walizki, ma jeszcze oryginalna folie na wyswietlaczu
rozmowy prowadze przez BT, zas do zapisywania uzywam oprogramowania do zdalnego dostepu.
Walizka jest na stale przymocowana do b. wytrzymalego paska w spodniach, walizka od srodka posiada zdobienia zlotnicze.
Polecam wszystkim jako wygodny i bezpieczny sposob na uzytkowanie telefonu. Gwarancja trwalosci.

podobne walizki mozna znalezc tu:
http://www.allegro.pl/item206864905_walizki_aluminiowe_3_sztuki_walizka_aluminiowa.html
choc te sa zwykle, standardowe i sa zle dobrane w gabarytach, ale mniej wiecj tak to wyglada
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 17:46:53 wysłana przez mobi_one »

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 17, 2007, 18:15:07 »
mobi_one - a co z promieniowaniem uv? wybuchami na sloncu? stadem amerykanskich lajacych pstragów? rycerzami ktorzy mowia "ni" ? przed tym pocketa nie obronisz :)

*

mobi_one

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 17, 2007, 18:34:00 »
a co z promieniowaniem uv
raybany RB3308 wspaniale komponuja sie z walizka
reszta, to norma jak dla mnie
wazne, ze jak otwieram walizke trzecia, to jest na co popatrzec
nowka sztuka i ta aura, man
wypadajcy rysik?
luszczaca sie farba?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2007, 18:39:46 wysłana przez mobi_one »

*

nothin

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 18, 2007, 02:15:17 »
mobi_one - a co z (..) rycerzami ktorzy mowia "ni" ?

mehehh...

ja wiza noszę w etui od Optipada 300(fajnie pasuje,nie pogrubia całości), lub luzem w kieszeni koszuli/marynarki..
Jesli luzem, ekranem do ciała.

*

Offline szahid

• 36
  • Sprzęt: Fujitsu Siemens Loox n500/520/560 sieries
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 18, 2007, 11:50:05 »
z oryginalnego looxowskiego futeralu korzystalem moze z 2 tygodnie... kupilem aluminiowy i jestem bardzo zadowolony szczegolnie ze dwa razy mi upadl  ;D do kompletu folia

*

Offline Joniec

• **
  • 113
  • Sprzęt: Axim x51v 128MB, LD-3W x 2, SE X1, Galaxy S II
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 18, 2007, 11:51:28 »
Najczęściej aluminiowy Brando.
Jak ze standardową baterią i kurtka lub plecak to w oryginalnym futerale Dell.
TTN7, AM6.10

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 18, 2007, 12:49:27 »
Z dumą  ;D
Buhahaha, rozwaliłeś mnie ;D

Ja Axima noszę w oryginalnym etui Della, dość dobrze chroni ekran nawet przed udzerzeniami, jak i całego PDA przy upadkach ładnie amortyzuje. Ale Dell i tak jest twardziel - przy przypadkowym crashteście poprzez zahaczenie o kabel przy ładowaniu zleciał z niecalego metra i nawet się nie porysował 8) W każdym razie mam go w kieszeni w tym pokrowcu i jakoś zawsze ekranem od siebie wkładam, tak jak telefon, ale chyba zmienię przyzwyczajenie. Ostatnio jednak zacząłem nosić wszystko w jednej małej torbie z dwoma przegródkami na zamek. Jest normalny uchwyt do jej trzymania, fajnie się nosi, więc bezpiecznie w jednej przegródce telefon, słuchawki, karty pamięci, ładowarki, w drugiej Axim i klawiatura, niekiedy portfel dochodzi jeśli nie mam odpowiedniej kieszeni w spodniach na niego.

*

Offline fotomaster

• **
  • 131
  • Sprzęt: iP 3G 16GB
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 18, 2007, 14:43:30 »
Tak, tak - smiejcie sie z etui aluminiowego.... do czasu. Nie naleze do osob nieostroznych ale zdarzylo mi sie ze pocket wysunal sie z kieszeni koszulu przy pochylaniu.... uratowlo do alu-case. Nie wyobrazam soebi zwyczajnie zeby telefon czy PDA mozna bylo nosic w kieszeni spodni... Raz stracielm tak ekran od jakiejs nokii... dziekuje postoje.

*

Offline krio

• 11
  • Sprzęt: -> iPAQ 3870@Win2003 -> Nokia 5530 -> Wildfire S
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 18, 2007, 14:49:05 »
ja mojego ipaqa nosze w pionowym krusselu przy pasku ;) i nie wyobrazam sobie innej formy upychania go gdzies ;)

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 18, 2007, 14:54:55 »
Standardowa etenowska kabura do paska, a czasami luzem w kieszeni.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 18, 2007, 18:50:28 »
ja Universala w 90% nosze w ręce.
ktoś tam pisał o obracaniu ekranu przy odbieraniu rozmów ??? po co ??? ???
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 18, 2007, 21:28:36 »
pokrowiec wsuwany jeansowy home made  ;D
no ale 4700 ma magnezową obudowę i klapkę na ekran  ;D

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 18, 2007, 22:37:02 »
Ja swojego looxa720 uzywam przedewszystkim w pracy. Nosze go w skorzanym etui (pionowe Krusell) z mini klipsem - zawieszone za pasek od spodni. Do tego mini klipsa mam przypieta firmowa smycz, ktorej drugi koniec zapinam do szluwki - dzieki temu jesli nawet pda "wyskoczy" to zawisnie na smyczy.
Uzuywanie pda w ten sposob uwazam za calkiem konfortowe.

Pozdrawiam