ActiveSync i Connetcing problem

• 11 Odpowiedzi
  • 502 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 05, 2006, 11:41:44 »
Witam,

Mam mały kłopot z synchronizacją mojego pocketa tzn. na domowym komputerze wszystko jest ok, ale na komputerze firmowym nie jest już tak różowo. Tzn Activesync jest zainstalowany Outlook tez a po podłączeniu pocketa strzałki synchronizacji sobie biegają i nic poza tym się nie dzieje. Po powiększeniu okna sychronizacji jest tylko komunikat "connecting" i nic się nie dzieje. Może macie jakiś pomysł z czego to może wynikać?

Pocket to Loox N560 oba komputery posiadają WXP domowy wrsję Home firmowy Pro.

Pozdrawiam,
Chmiell

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2006, 11:55:42 »
A zaznaczyłeś w czasie instalacji AS, że wymiana danych będzie przebiegała na nie tylko jednym komputerze??
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2006, 12:25:37 »
Po pierwsze nie pytał a po drugie zrobiłem Hard Reset Pocketa (coby właśnie uniknąć tego problemu) i niestety efekt ten sam  :(

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2006, 12:31:47 »
sprawdź firewall i czy USB jest włączone w biosie lol.
kompy w firmach, szczególnie przygotowywane seryjnie są nonsensownie skonfigurowane czasem...

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2006, 12:32:07 »
Zaraz na początku zadaje pytanie czy dane będą synchronizowane tylko z tym jednym komputerem czy z kilkoma, po wyborze opcji, że z kilkoma ustala jakie dane będą synchronizowane.

Mówimy o wersji AS 4+

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2006, 12:40:29 »
Cytat: "xoen"
sprawdź firewall i czy USB jest włączone w biosie lol.
kompy w firmach, szczególnie przygotowywane seryjnie są nonsensownie skonfigurowane czasem...

USB - działa ponieważ nie ma problemu z innymi urządzeniami (klawiatura, pamięć USB)

Firewall wygląda że też nie blokuje :)

Ale dzięki za radę

Cytat: "MaDuch"
Zaraz na początku zadaje pytanie czy dane będą synchronizowane tylko z tym jednym komputerem czy z kilkoma, po wyborze opcji, że z kilkoma ustala jakie dane będą synchronizowane. ...

Na początku instalacji czy podczas podłączania Pocketa?

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2006, 12:58:17 »
O ile pamiętam to przy podłączaniu pocketa. Ale.... w moim wieku pamięć już jest zawodna, zwłaszcza, jak się nie ma problemów z AS i nie instaluje go co kilka dni ;)

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 05, 2006, 13:23:48 »
Spoko - to jest po instalacji :) a skąd wiem - bo wziolem swojego admina i on dokonał reinstalacji na loginie administratorskim (a nie na moim loginie z uruchomieniem jako Admin) i wygląda na to że "bangla" :)

Dodatkowo okazało się że były jakieś problemy z miejscem na partycji C:\ - Także sam Acticesync został zainstalowany na "D" i wszystko jest juz OK.

Dzięki wszystkim za dobre rady i piątkowo pozdrawiam,

Chmiell

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 05, 2006, 13:57:36 »
To co pisałem powyżej to była G.. Prawda :) Tak jak pisał kolega "xoen" Problem leżał w firewallu  :lol: i jego ustawieniach. Na szczęście mogę je zmieniać i już wszystko gra :-)

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 05, 2006, 14:44:31 »
widzisz, pozornie banał.. a tu proszę:) fajnie, że mogłem pomóc.

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 05, 2006, 14:47:58 »
jak widać banał nie banał, ale jak pierwotnie sprawdzałem to w złym miejcu (zapora Windows) a zapomniałem że mam Firewall Klyenta zainstalowanego :-) którego na czas podłaczania Pocketa trza dezaktywować i jak poket się juz linknie z PC to można go swobodnie właczyć i "normalnie" pracować  :lol:

Jeszcze raz dzięki za rady

*

Offline xoen

• 1236
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 05, 2006, 15:00:13 »
czasem zdarza się, że w kompach są dwa firewalle i jest masakra(zapominają wyłączyć windowsowy)... ale to już offtop..

pozdrawiam.