Problem z ipaq 2200 i GPS Socket

• 6 Odpowiedzi
  • 818 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 16, 2006, 15:15:35 »
Używam iPAQ h2200 z GPS Socket. AM w wersji 3.9 sobie działa pięknie ale z przerwami. Czasem na AM pokazuje się sygnał "Brak sygnału GPS". Rozszyfrowałem, że powodem jest zerwanie komunikacji BT, co poznaję po tym, że niebieski LED na GPS przestaje mrugać, a tylko się świeci. Problem wystepuje losowo. Czasem działa bez problemu przez godzinę, czasem zawiesi się na 5 minut i wróci, a najczęściej pomaga wyłączenie i włączenie BT z ipaq Bluetooth Manager (a czasem trzeba zrobić reset palmtopa). Wyłączenie i włączanie GPS nic nie zmienia. Podobnie ze przeróżnymi zmianami opcji połączenia BT/GPS w AM. Szlag mnie już trafia. Any ideas?

Re: Problem z ipaq 2200 i GPS Socket
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2006, 13:56:52 »
Cytat: "kradam"
Any ideas?

Widcomm Bluetooth Manager Update
http://pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=13&sortby=t&sort=asc&f_id=557

Daj znać czy pomogło.

pozdrawiam

MT Manager
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2006, 14:48:31 »
Zainstalowałem update bezproblemowo. Jak wchodzę w BT Settings z niebieskiej ikonki w prawym dolnym rogu to w okienku About widzę jednak dalej wersje 1.4.1. Myślisz, że coś poszło nie tak? Połączenie z GPS mogę przetestować przy okazji, używam go gdy jeżdżę w trasy. A nie chciałbym się wk... następny raz, dlatego pytam :-)
P...... g... wysiada mi zwykle w momencie, gdy jest na prawdę potrzebne :-)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2006, 08:48:13 »
Cofam pytanie. Update trzeba instalować w Default directory. Wcześniej próbowałem "zaoszczędzić" i instalować na SD. Jak się będzie sprawować z GPS - dam znać.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2006, 15:04:37 »
Po instalacji nowego BT Managera sytuacja nie zmieniła się. Szajs powoli doprowadza mnie do szału :-). Gdyby jakiś guru się wypowiedział to byłbym very wdzięczny.

Poddaję się :-)
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2006, 10:47:56 »
W związku z brakiem nowych pomysłow chyba zakupie nowy sprzęt :-). W każdym bądź razie dziękuje za wsparcie.

Re: Poddaję się :-)
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2006, 08:49:05 »
Miałem ten sam problem. Po przeniesieniu map na karte CF wszystko jest OK. Problem tkwi (podobno) w obsłudze sterowników dla SD i BT.