MDA III i GPS G-Space GS-R213

• 3 Odpowiedzi
  • 539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 17, 2006, 22:38:14 »
Witam.

Od niedawna mam MDA III, chcę podłączyć do niego GPS ktory będzie używany wyłącznie w samochodzie. Chciałbym aby chodziło to z AutoMapą. Czy taka konfiguracja ma szanse zadziałać ?:
1. MDA III (Qtek 9090)
2. Odbiornik GPS G-Space GS-R213 PS/2 i USB2.0
3. Kabel połączeniowy GPS do PDA Rikaline z ładowarką samochodową

Rafał

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2006, 08:41:41 »
nie lepiej dolozyc 100 zl i kupic cos na BT?

na Allegro masz do kupienia odbiornik, ktory podales w komplecie z kablem do konkretnego modelu PDA za darmo

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2006, 15:12:21 »
Odbiornik ten kosztuje 250 PLN, kabel ok. 80 PLN, dodatkowo uchwyt za ok 40 PLN co daje 370 PLN za komplet jaki potrzebuje. Odbiornika z BT troszkę się boje bo w czasie jazdy często rozmawiam przez zestaw BT Nokia HDW-3 i mogą być jakieś kłopoty z łącznością z odbiornikiem. Drugą sprawą jest ładowanie odbiornika GPS z BT. Czas pracy na baterii jaki podają producenci odbiorników jest  dosyć krótki a ja nie zawsze pamiętam o naładowaniu słuchawki nie licząc odbiornka GPS który będzie używany ciągle. Jeżeli jest na to jakaś rada uprzejmie proszę o sugestie.

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2006, 15:33:40 »
Jeśli gps ma być używany tylko w samochodzie to najlepiej podłączyć na stałe do instalacji elektrycznej i nie trzeba pamiętać. A gps i słuchawka na bt powinny działać jednocześnie bo wykorzystują inne profile połączeina (jedno to serial port a drugie headset - ale proponuję sprawdzić wcześniej)