Polska instrukcja do medion 95000

• 21 Odpowiedzi
  • 4120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 17, 2005, 02:11:41 »
tak jak w temacie jesli ktos posiada bym byl wdzieczny za udostepnienie bo nie moge uruchomic navi w niemczech nie widzi satelity i nie wiem o co chodzi?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2005, 03:04:37 »
to moze prosciej bedzie jak napiszesz co robisz i z czym dokladnie masz problem oraz jakich programow uzywasz - tylko krok po kroku - bo polskiej instrukcji do niego na pewno nie znajdziesz - to jest sprzet sprzedawany tylko w Niemczech

mozesz ewentualnie szukac instrukcji do Mio168 albo Optipad300 - sa to blizniacze modele

moge ci podeslac instrukcje po polsku do MioMap/Destinatora - jesli to masz tam zainstalowane... podaj wtedy mail

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2005, 07:26:07 »
Na razie navi chodzi poprostu w domu byl za slaby sygnal a ja zielony w tym temacie nie wiedzialem o co chodzi:)......bede mial jeszcze pare pytan ale na razie czas mi nie pozwala zeby je zadac....dziekuje za szybka odpowiedz
moj mail cinex-one@wp.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2005, 23:33:38 »
Pytan zielonego w temacie czlowieczka ciag dalszy :)....mam takie pytanko bo czesto mi sie zdarza ze navi w ostatnich sekundach lub moze nawet ulamkach sekund:) informuje mnie o zmianie kierunku jazdy....czy to jest kwestia slabego sprzetu czy oprogramowania? (Medion navigator 4,2) jesli oprogramowania to dysponuje ktos sprawdzonym? chodzi mi o niemcy aczkolwiek jesli ktos by sprezentowal mape polski tez bym byl wdzieczny :D

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2005, 23:36:04 »
sprezentowac to ja ci moge co najwyzej ostrzezenie

zapraszam do lektury regulaminu forum
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:08:23 »
Regulamin przeczytalem i nic tam nie pisze ze nie mozna przyjmowac prezentow od innych :P....a tak a powaznie to mozesz odpowiedziec na pozostale pytania?....i jeszcze jedno bo moze zostane wlascicielem mapy z radarami na terenie niemiec jak to wrzucic do mediona ? czy moge  miec jednoczescnie medion navigator i inny program do nawigacji jednoczesnie?   i czy trzeba tam cos konfigurowac zeby program latal?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:14:54 »
nic mi w temacie latania nie wiadomo natomiast kilka programow jednoczesnie mozesz miec - oczywiscie dzialac moze jednoczesnie tylko jeden

co do informacji o skrecie to albo to wynika ze zlych algorytmow wyliczania trasy albo z powodu slabego sygnalu - im mniej widocznych satelitow tym wynik mniej dokladny i moga wystapic sytuacje jak opisales (szczegolnie w miastach posrod wysokich zabudowan)

a co do prezentow to pozostawie bez komentarza...

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:23:45 »
przewaznie mam od 4 do 6 satelit a najwiecej mialem 9 ....zobacze przy ilu satelitach sie navi zakreca....dzieki za szybkie odpowiedzi pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:26:06 »
Cytat: cinex-one
przewaznie mam od 4 do 6 satelit
satelitow... no to troche malo jak na warunki miejskie - 4 satelity to absolutne minimum do wyznaczenia pozycji

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:34:21 »
a to jescze na dobranoc .....czy kat odchylenia anteny w pda ma jakis wplyw na moc sygnalu? jesli tak to jaki jest optymalny?....no i moze jeszcze jedno dla czego telefon i pda ktore maja bluetooth sie nie widza moge przesylac z telefonu do pda np fotki? lub mp3?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:36:35 »
jesli tak to jaki jest optymalny?
a to juz sa indywidualne sytuacje - musisz potestowac - nawet rodzaj szyby w aucie ma znaczenie - jesli masz ogrzewana albo metalizowana to moze tlumic sygnal

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2005, 00:38:25 »
ach nie wyrobilem sie z edycja:(....ale jestes szybki:).....jeszcze raz dzieki za odpowiedzi pewnie jeszcze wiele razy Ci bede glowe suszyl:)

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 30, 2005, 22:54:03 »
Mam takie pytanie dla wielu smieszne pewnie jak wgrac do mediona np Mp3 lub jakis program? kupilem uzywanego z netu i nie mam instrukcjii z programow mam tylko activesync

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 30, 2005, 22:59:36 »
albo bezposrednio na karte przez jakis czytnik albo podlaczasz PDA do PC, uruchamiasz AS i z "Moj Komputer" wybierasz "Urzadzenie przenosne" - kopiujesz pliku z katalogu do katalogu

polecam lekture dzialu dla poczatkujacych

*

Offline xpablo

• 1294
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:02:41 »
Podeślę Ci jutro instrukcje obsługi(do mio 168) pod dwoma warunkami !!
ŻE JĄ PRZECZYTASZ !!
i ze sie przypomnisz ok ??
A mp3 wrzucasz na dwa sposoby: za pomoca AS: funkcja explore
my device/ storage card (zakładam ze karte posiadasz) i tam wrzucasz sobie pliczki mp3.
metoda 2
Wkładasz karte do czytnika, czytnik do USB ( zakładam że masz wszystkie trzy, jesli nie dokup brakujący element :D ).
Metoda 1 jest wolna ale nie wymaga czytnika
Metoda 2 jest szybka ale musisz mieć czytnik

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:19:36 »
Jak przeslesz po polsku to naucze sie nawet na pamiec juz fotki wrzucilem , wiec z Mp3 tez sobie poradze (fajna zabawka ja potrzebowalem go tylko do navigacji) mam program z radarami stacjonarnymi w niemczech (exe) wrzucilem go w programy i go niewidac jakies propozycje? , do jest dodatek do programu medion navigator , i nie wiem gdzie go upchac zeby dzialal? a np auto mape jak bym mial togdzie wrzucic zeby dzialala?
DZIEKI ZA SZYBKA ODPOWIEDZ JESZCZE SIE NIE SPOTKALEM Z FORUM NA KTORYM TAK SZYBKO LUDZIE ODPOWIADAJA DZIEKI CHLOPAKI LUB PANOWIE JAK KTO WOLI

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:22:14 »
jak kupisz Automape to bedzie tam instrukcja jak instalowac

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:42:31 »
Pan admin to siakies niekonkretne odpowiedzi daje mowilem np a jak jakis inny program wrzucic? np na PCta zassalem polski AS czy moge go tez wrzucic na PDA?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:45:06 »
cinex-one - ja ci jeszcze raz powtarzam przeczytaj dzial dla poczatkujacych !!!
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289

szczegolnie dzial 2 - obsluga PDA

[Dodano: 2005-08-30 23:45:58]
AS jest zintegrowany z systemem na PDA - nic nie musisz wrzucac...

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:49:49 »
To lubie ......wiem wiem na kazdym forum jest to samo ale ja tyram jak wol od 7 do 18 za nim dojade do domu i sie wykapie to jest 21 i nie mam sily i czasu zeby czytac wszystko , choc w necie juz sie naczytalem roznych zeczy ale teraz naprawde nie mam na to sily .....wiec prosze pana admina o wyrozumialosc w niedziele postaram sie tam zajzec

[Dodano: 2005-08-30 23:51:11]
moze jest zsynchronizowany ale na PC mam po polsku a w PDA po niemiecku wiec jak to jest?

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 30, 2005, 23:55:28 »
wiec prosze pana admina o wyrozumialosc w niedziele postaram sie tam zajzec
tu nie chodzi o wyrozumialosc - tu chodzi o przeczytanie informacji o PODSTAWACH i przestrzeganie regulaminu forum, na ktorym sie znalazles - a mowi on wyraznie, ze zanim zadasz pytanie jestes zobowiazany przeczytac to co ci podalem

gdybym nie byl wyrozumialy od razu bym cie tam odeslal bez udzielania jakichkolwiek odpowiedzi

nikt nie bedzie tlumaczyl 9000 uzytkownikom, kazdemu z osobna, czegos co jak czarno na bialym zostalo napisane i podane na tacy

rowniez z tego dzialu dowiesz sie, ze aplikacji z PC nie da sie zainstalowac na PDA

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 31, 2005, 10:09:59 »
Wystarczy ze przeczytac ten drugi artykul z tego dzialu. Zajmie Ci to 5 minut i bedziesz o wiele wiecej wiedzial. To ze nie masz czasu nie zwalnia Cie z przestrzegania panujacych tutaj zasad.