Hejka,
dzieki uprzejmosci <B>Jarojaw</B> - za co jeszcze raz ogromnie dziekuje - moglem sie osobiscie przekonac jak sprawuje sie Yakumo Delta 300 GPS i w gole na czym polega nawigacja samochodowa. Musze sie przyznac, ze "zachorowalem"

Ale oczywiscie, nie zebym nie mial dylematow, zreszta pewnie jak wiekszosc. Faktycznie, jezeli myslec tylko i wylacznie o samej nawigacji samochodowej Yakumo Delta 300 GPS wydaje sie byc idealny. Ale jak wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia. Poniewaz nawet kwota w granicach 1500 PLN jednorazowo jest dla mnie raczej nie do osiagniecia zaczynam sie zastanawiac nad jakimis ratami. Wiadomo, wtedy miesieczne obciazenie jest duzo mniejsze a tym samym teoretycznie mozna sobie pozwolic na wiecej

No i zastanawiam sie czy by nie kupic jakiegos troszke ciekawszego Palma. Nie zebym jakos niesamowicie potrzebowal w tej chwili jego mozliwosci, ale wszystko sie moze zmienic. Przede wszystkim przydaloby sie zeby mial Bluetooth'a w celu polaczenia go z GSM'em albo zewnetrzna antenka. Laczenie telefonu z Palmem za pomoca podczerwieni w samochodzie to dosc karkolomna sztuka. No i zaczalem sie zastanawiac nad Asusem MyPal A716 BT WiFi. Oprcz bluetootha ma jeszcze WiFi co moze sie bardzo przydac. Wiem, nie ma on antenty GPS, ale ma slot CF i SD wiec spokojnie mozna cos na CF dokupic albo jakiegos blekitnozebnego. Wiem, ze to juz sa dodatkowe koszty, ale rozwazam wlasnie dwie mozliwosci: kupic Yakumo czy "zaszalec" i kupic cos ciekawszego. Czy warto myslec o tym Asusie? Czy jest cos w tym przedziale cenoym na co jeszcze warto zwrocic uwage?
Dalej mam watpliwosci w przypadku takiego Asusa czy czegos podobnego nad rodzajem anteny GPS. Z uwagi na fakt, ze poruszam sie o kulach albo na wozku mam obie rece zajete

Chodzi mi o to, zeby taki zestawik byl jak najmniej uciazliwy w uzytkowaniu. Anten bluetooth jak narazie troche sie boje - chodzi mi o to ich ladowanie. Z kolei "kabelkowe" trzeba by za kazdym razem chowac - samochod stoi pod chmurka i istnieje duze prawdopodobienstwo, ze ktos by taka antenke wyszarpie. Jednak w przypadku takiego Yakumo tez istnieje prawdopodobienstwo, ze sygnal bedzie sie gubic i trzeba bedzie zalozyc antenke zewnetrzna - nie, nie mam ogrzewanej szyby przedniej

Ale tak czy siak zachorowalem...
Pozdrawiam serdecznie,
Cacek