Póbuję zainstalować na iPAQ 3850 z modułem GPS Navman3300 program SmartExplorer (z dołączonej do Navmana płyty CD).
Program jest legalny, ale sprawdzałem na 3 kompach (2 x WinXP i jeden Win98) i jeśli na komputerze jest zainstalowany ActiveSync (jest to warunek konieczny jak piszą w helpie do SmartExplorer-a) to program(SmartExplorer) zawiesza się przy próbie uruchomienia. Jak tylko odinstaluję ActiveSync-a to działa pięknie. Ale opcja "PDA/Install SmartExplorer on PDA" oczywiście nie powoduje wtedy nic. Próbowałem nawet doinstalowywać ActiveSynca przy uruchomionym i działającym SmartExplorerze - niestety również wtedy ta opcja nic nie daje.
Doszedłem więc które pliki trzeba skopiować i przerzuciłem ręcznie na Strorage Card w Navmanie. Program się instaluje, ale krzyczy że niezarejestrowany i uruchamia się w trybie demo (ograniczonym i 10-dniowym). Na kompie jest zarejestrowany, ale informację o tym trzyma w rejestrze Windows. Próbowałem wyeksportować klucz z danymi SmartExplorer-a i wrzuciłem na iPAQ-a, ale tam nie da się uruchomić pliku *.reg. Czy ktoś wie gdzie i w jakiej postaci powinna się znajdować informacja o rejestracji programu na iPAQ-u (seriala i License keya posiadam) ? Bo ja juz wymiękam.
Dla zainteresowanych fragment helpa na temat instalacji programu na PDA:
1.First, install SmartExplorer on your Windows desktop or laptop computer. Install your charts on this computer and become familiar with the operation of the software.
2. Next connect your Pocket PC to the Windows machine. You will need Microsoft ActiveSync version 3.1 or later, which should be included with the device.
3. Run SmartExplorer on the Windows machine, and select the PDA / Install SmartExplorer on PDA menu command. The Mobile Device Add/Remove programs utility is opened, prompting you to confirm the installation.
(pierwsze 2 punkty Ok, sęk w tym że SmartExplorer nie odpala się jak jest zainstalowany ActiveSync - ręczne ubicie procesów wcescomm.exe i WCESMgr.exe nie pomaga)