Tak u nas jest malo znany, a czemu ? 
Garmin juz cos zmienil.
A jesli i ty to zrobisz to mozesz sie przyczynic tylko do spadku cen kolejnych urzadzen. Zauwaz ze do tej pory moduly z ss3 byly drogie bo nie bylo dobrego chipsetu ktory by mogl strącić korone królowi. Kto ja teraz podniesie ? - za kilka miesiecy sie wyjasni .
Twoje podejscie do ss3 jest typowo trendy.
bywaj
piszesz w sposób jakby chipset SS III był nie wart swojej pozycji. A tak naprawdę jest wart. Nagle któryś z producentów obudził się łaskawie, że istnieją inne chipsety niż SS III. I co z tego, w większości przypadków i tak zawsze chodzi o cenę, która w przypadku taniego SS III może być dużo niższa. Przecież MTK nie istnieje od wczoraj. To samo jest z ubloxem, którego wykorzystywałem w laboratoriach na uczelni, a który, jako chipset naprawdę daje spore pole do popisu. To, że któryś z producentów nagle wprowadził MTK jest ruchem marketingowym, a nie faktyczną możliwością zrobienia czegoś dobrego. Chodzi o wypromowanie produktu, który jest mniej znany na rynku amartorskim. W profesjonalnych zastosowaniach SS III nikt nie znajdzie (jak zresztą i MTK).
Ja akurat miałem okazję przejechać się z nawigatorem Porsche Design, produkowanym przez Navigona. Odbiornik w tym modelu posiada chipset ublox - świetny chipset, reszta odbiornika badziewna, całość - taka sobie. Uświadomcie sobie wreszcie, że sam chipset nie stanowi odbiornika, a jest tylko jednym jego elementem. Tak naprawdę, jedyne miarodajne porównanie może być wtedy, gdy ktoś włoży w obudowę BT338 chipset MTK.