GlobalSat BT GPS Receiver BT-338

• 159 Odpowiedzi
  • 15025 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 29, 2005, 22:40:49 »
swoja drogą, za czas jakiś, ktoś pewnie wpadnie na pomysł jak przeprogramować 338 aby miał czuwanie zamiast ( lub) autooff.

« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 29, 2005, 23:30:03 »
na to licze, stad moj post, bo poza tym AUTOOFF-em jest naprawde niezly (testowalem jeszcze dwa inne na BT (BTC i GTEK) - nie maja AUTOOFF-U) i ten jest duzo ciekawszy

[Dodano: 2005-04-29 23:39:45]
a moze oglosic jakis maly konkursik, "kto pierwszy"? bedzie szybciej :)

[Dodano: 2005-04-29 23:48:00]
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=19000&whichpage=18

juz maja cos zmienic, widocznie nie tylko mi to przeszkadzalo....

« Odpowiedź #152 dnia: Maj 08, 2005, 20:27:10 »
Baszek! To czymś do czegoś na Twojej szybie to jest po prostu szyba atermiczna i tu uwaga dla wszystkich forumowiczy którzy chcą używać gpsa: jeśli macie takie szyby(przednie oczywiście) w swoich autkach to będziecie mieli problemy z sygnałem.
Dlaczego?Mogę to wyjaśnić ale nie w tym dziale :)
No , nareszcie mogłem coś wyjaśnić bo w innych sprawach dotyczących PDA jestem w zasadzie zielony.
Jak macie jeszcze jakieś pytania dotyczące m.in samochodów, wentylacji, elektryczności to służę pomocą.

« Odpowiedź #153 dnia: Maj 09, 2005, 17:37:58 »
Cytat: pyrzan
Baszek! To czymś do czegoś na Twojej szybie to jest po prostu szyba atermiczna i tu uwaga dla wszystkich forumowiczy którzy chcą używać gpsa: jeśli macie takie szyby(przednie oczywiście) w swoich autkach to będziecie mieli problemy z sygnałem.
Dlaczego?Mogę to wyjaśnić ale nie w tym dziale :)

A co zrobić jeśli ja mam WSZYSTKIE takie szyby w aucie i właśnie zamówiłem BT-338 ?!!? :(

[Dodano: 2005-05-09 17:41:06]
Cytat: baszek
mam od wczoraj, działa naprawdę dobrze - szybko łapie kontakt z AM, ale ta funkcja AUTO OFF to tragedia - do tej pory miałem na stałe zasilany (gniazdo zapalniczki) odbiornik na tylnej pólce w samochodzie, teraz po 10 minutach muszę otworzyc bagaznik i właczyc sprzet. Nieporozumienie

Rikaline X7 też ma Auto OFF i nawet to reklamują jako .. UDOGODNIENIE ! :(

« Odpowiedź #154 dnia: Maj 09, 2005, 18:38:56 »
Witam serdecznie, potrzebuję baardo pilnie (do jutra) dostać w Warszawie Globalsata 338, czy wie może ktoś, gdzie mogę go nabyć?
Widziałem, że na allegro pojawił się model 338 w kolorze czarnym, słyszał ktoś coś o tym?:) Ciekawe czy różni się tylko kolorem?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybką odpowiedź, bo sprawa jest pilna;)

odet

« Odpowiedź #155 dnia: Maj 09, 2005, 19:59:00 »
Cytat: geezer
to jest po prostu szyba atermiczna i tu uwaga dla wszystkich forumowiczy którzy chcą używać gpsa: jeśli macie takie szyby(przednie oczywiście) w swoich autkach to będziecie mieli problemy z sygnałem.
A co zrobić jeśli ja mam WSZYSTKIE takie szyby w aucie i właśnie zamówiłem BT-338 ?!!? :(
Szyba atermiczna (nie jakaś sztucznie foliowana, a oryginalna atermiczna) nie ma praktycznie żadnego wpływu na odbiór sygnału GPS. Mam takie szyby ze wszystkich stron i wszystko jest OK !
Problemem jest za to szyba ogrzewana (z wtopionymi mikrodrucikami), która dość skutecznie ekranuje wnętrze samochodu :(
Ale przy dużych szybach bocznych może się okazać że odbiór sygnału jest i tak wystarczający - byle odbiornika z uporem "maniaka" nie instalować na przednim podszybiu - tam gdzie akurat sygnał jest najsłabszy :)

« Odpowiedź #156 dnia: Maj 09, 2005, 22:06:06 »
Potwierdzam ,że szyba przednia z ogrzewaniem ma zły wpływ na gpsa ale także szyby przednie, w których nie ma ogrzewania a są w wykonaniu atermicznym tzw. solar też mają taki wpływ , taką szybę można rozpoznać po niebieskawej poświacie.
Szyby w normalnym atermicznym wykonaniu nie mają wpływu na działanie gpsa.
Powiem Wam Szanowni forumowicze o jeszcze jednej ciekawej sytuacji. Otóż mój znajomy jedzie na dwóch gpsach mysza i BT.
Myszę ma samochodzie pod....przednią maską.W zasadzie światło tam wogóle nie dochodzi, jest tak zbunkrowana ,że jest zamontowana na stałe i gps działa.Ciekawe?I prawdziwe...

[Dodano: 2005-05-09 22:14:31]
Jeśli chodzi o nabycie BT 338 to chyba bedziesz miał problem. Na allegro są zapisy chyba na czwartek, ja osobiście dzwoniłem do sklepu na Wiejską (adres w tym poście) i zapisali mnie...też na czwartek:)Tylko ta cena, 599 PLN :(

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #157 dnia: Maj 10, 2005, 09:08:17 »
Jeśli chodzi o nabycie BT 338 to chyba bedziesz miał problem. Na allegro są zapisy chyba na czwartek, ja osobiście dzwoniłem do sklepu na Wiejską (adres w tym poście) i zapisali mnie...też na czwartek:)Tylko ta cena, 599 PLN :(

Ten sam dystrybutor ma również sklep na bocznej od Krakowiaków (Okęcie - adres i telefon do znalezienia na www.entre.pl) i tam mają je częściej i więcej niż na Wiejskiej. Do tego udzielaja niewielkiego, ale jednak upustu. Ja kupiłem za ok 570zł.
A cena nawet 599 i tak w porównaniu z innymi na BT jest bardzo dobra (np. Fortuna CLip-On 750). Jest to cena porównywalna ze ściąganymi z USA. Choć tamte mają np uchwyt i 30 dniowy pakiet oprogramowania to ich gwarancja nie jest honorowana w Polsce (info od GlobalSat Taiwan i GlobalSat PL - patrz moje pytanie na GpsPasSion).
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #158 dnia: Maj 10, 2005, 11:56:54 »
Cytat: MaDuch

Ten sam dystrybutor ma również sklep na bocznej od Krakowiaków (Okęcie - adres i telefon do znalezienia na www.entre.pl) i tam mają je częściej i więcej niż na Wiejskiej. Do tego udzielaja niewielkiego, ale jednak upustu. Ja kupiłem za ok 570zł.

......oraz mają stoisko w pasażu GEANT JANKI.

*

Offline TOMAN

• 252
    • http://www.diagnoserwis.pl
« Odpowiedź #159 dnia: Wrzesień 11, 2005, 16:50:24 »
Cytat: Moi
Static Navigation to funkcja, która polega na "zamrożeniu" wyliczonej pozycji, jeśli prędkość spadnie poniżej 3 mph (ok. 5 km/h). Odbiornik wznawia obliczanie pozycji, jeśli wykryje przemieszczenie o ok. 50 m.

W założeniu miało to likwidować pływanie i skoki pozycji w sytuacji np. zatrzymania samochodu na światłach.
Powodowało to jednak więcej problemów, niż korzyści i zdecydowano w GlobalSacie o fabrycznym wyłączeniu tej funkcji w nowych seriach BT-338.

Mój GPS SysOnChip ten który testowaliśmu razem Z Twoim BT338 ma wlaśnie takie właściwości i o ile do nawigacji jet to super o tyle całkowicie nie nadaje się do zapisywania śladu przy pieszych wędrówkach w tępie spacerowym, np. na grzybach, do auta lepiej mieć taką funkcje a do pieszych wędrówek ta funkcja to całkowita pomyłka.

Dla tego używam na stałe w samochodzie zamontowanego stacjonarnie pod deską rozdzielczą SYsOnChip a do pieszych wędrówek kupiłem BT-338 po za tym jest super estetycznie wykonany i mały.