Witam Wszystkich
Stwierdzilem, ze jak juz mam Ipaqa hx4700, to nie chce monto2wac w samochodzie jakiegos slabego uchwytu, lub gorszego odiornika GPS, ale ide na calosc.
Wymyslilem sobie ze zainstaluje dobry eronomiczny system.
Oto zalozenia:
- Ipaq bedzie w uchwycie z zainstalowana wtyczka na stale. Arkon wydaje sie ok, ale za kazdym razem trzeba podlaczac kabelek od dolu. Mysle o czyms podobnym do stacji dokujacej. Co polecacie? Moze ten:
http://www.bajtel.pl/product_info.php/cPath/48_31_38/products_id/1092- antena/odbiornik GPS. Przyklejona do szyby za lusterkiem wstecznym. Kabel bedzie ukryty. Jaki odbiornik polecacie? Moze sa zewnetrzne do montarzu na dachu samochodu?
- Zasilanie bedzie doprowadzone oddzielnie, zamiast przez gniazdo zapalniczki
- Glosnik. Myslalem o montazu glosniczka w zaglowku fotela. sygnal z PDA bedzie przez maly wzmacniacz doprowadzony do tego glosnika. Oczywiscie mam tez pomysl na schowanie glosnika z jednej z kratek nawiewowych.
spotkalem sie z paroma opiniami ze glosniczki montowane w uchwytach Arkona czesto trzeszcza, i lepiej korzystac juz z glosnika PDA. A moze wprowadzic sygnal Audio z PDA do radia samochodowego?
- w planie mam przetestowanie podlaczenie PDA przez Margi Presenter-to-go do zew monitora 7" ktory bedzie zamontowany pod szyba za kierownica (nissan X-trail, ma zegary i kokpit na srodku, a za kierownica jest schowek na mapy, ktory moze sluzyc do montazu takiego monitora)
Bede wdzieczny za sugestie i porady
Pozdrawiam
Wojtek