Ja mialem kiedys podobny sprzet - Okano PT100 (dostepny tez pod innymi markami np. Highscreen Handy Organizer):
http://www.palmzip.de/palmzip/highscr.htmSprzet bardzo mi sie podobal. Mimo ograniczonej pamieci, udalo mi sie uruchomic na nim duzo programow (nie zapomne gry Kings Of The Beach - siatkowka plazowa, granej przez dwie osoby jednoczesnie na palmtopie

). Nawet Microsoft Flight Simulator 4.0 chodzil! Mialbym go do dzis, gdyby nie jego najwieksza wada - jako karty pamieci akceptowal tylko bardzo drogie, trudno dostepne i malo pojemne karty PCMCIA typu SRAM (z podtrzymywaniem bateryjnym). Te palmtopy Sharpa sa pozbawione tej wady - tzn. istnieje do nich
sterownik, dzieki ktoremu mozliwe jest uzywanie karty PCMCIA typu flash, czy nawet starych modeli CF.
Oprocz tego dosc krotko dzialal na bateriach (4-5h), a ekran nie mial podswietlania i troche smuzyl, ale jakos mi to nie przeszkadzalo. Mimo tych niecalych 8 MHz, byl calkiem szybki - do programow dosowych taka predkosc w pelni wystarczala.