Jak Firma RRC rozpatruje reklamacje....

• 4 Odpowiedzi
  • 488 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 04, 2004, 17:31:37 »
2 tygodnie temu oddałem mojego T T|3 do reklamacji z powodu niemożliwości skalibrowania wyświetlacza; im dalej jego "rozsuwaną" część tym przesunięcie rysik <-> punkt na wyświetlaczu było większe (max. 4 mm). Dzisiaj otrzymałem informację, że reklamacja NIE ZOSTAŁA UZNANA, z powodu braku 2-óch śrubek i śladów otwierania urządzenia na innych śróbkach. Prawda jest taka, że te nieszczęsne 2 śrubki po prostu wypadły podczas użytkowania, a małe ryski na reszcie są powodem intenstywego użytkowania, Palma nie otwierałem, stąd też wnioskuje, że żadne plomy w środku nie zostały naruszone. Serwis nie stwierdził nawet, czy MOŻLIWE otwarcie mogło spodować uszkodzenie, po prostu odesłał urządzenie do sklepu bez przeanalizowania przyczyny uszkodzenia. Jeżeli ktoś ma zamiar kupować cokolwiek firmy PALM w Polsce to niech się poważnie zastanowi, bo w zasadzie kupuje sprzęt bez gwarancji. Serwis działa na zasadzie "spław klienta i do widzenia"...Teraz zapewne czeka mnie postępowanie konsumenckie i sprawa w sądzie...Jeżeli ktokolwiek miał takie przygody jak ja niech się tu wpisze....  

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2004, 18:24:53 »
Hmm, może napiszesz co się kryje pod tajemniczym terminem Palm Polska  bo nigdy nie słyszałem o takim przedstawicielstwie w Polsce...

Kolega miał podobny defekt w swoim T|T, oddał go na gwarancji do RRC (przedstawiciel PalmOne w Polsce) i otrzymał w zamian nowego T3 bez żadnych dopłat.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2004, 20:06:47 »
Nie wiem dokładnie jak nazywa się serwis gwarancyjny Palma, do którego sklepy wysyłają wadliwy towar. Użyłem pojęcia Palm Polska, ponieważ nie jestem w tej sprawie zorientowany.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2004, 22:11:41 »
To bardzo ważne w jakim sklepie kupiłeś, jako, że PalmOne jest reprezentowane w Polsce przez kilka firm. Napisz może się komuś przyda.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2004, 16:47:02 »
Niestety nie udało mi się ustalić jak nazwa się dostawca mojego palmtopa. Wiem tylko, że zaopatruje się u niego SKLEP AGITO.PL (tam kupiłem mojego Palma).

EDIT: udało mi się dowiedzieć, jak brzmi nazwa tej firmy..to RRC