internet po RS232 + ładowanie

• 1 Odpowiedzi
  • 393 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 20, 2006, 22:08:59 »
Dostałem w prezencie Palma Vx z kablem do HotSync po RS232. Tak sobie pomyślałem, że przydałoby sie mieć jakiś dostęp do internetu, skoro na pececie mam do niego dostęp przez lan 24 h/d :> Znalazłem taką informację:
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=6055
Zrobiłem jak piszą - niestety mój Vx nie chce się w ten sposób połączyć:/ Po kilku minutach męczenia się z połączeniem wyskakuje błąd o timeoucie - "error: timeout (0x1212)" (zastanawiam się czy to, że musze mieć w kompie sztywnie przydzielone IP ma jakiś wpływ...). Może ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

Pytanie drugie. Ponieważ sprzęcik dostałem bez ładowarki radzę sobie w bardzo brutalny sposób - zakupiłem LM317 i podpinając się do 12V w kompie pompuję palma przy napięciu 4.2 V podłączająć się do pinów 2 i 10. Niestety, mimo, że bateria niby się ładuję, żadna aplikacja nie wykrywa włączonej ładowarki (Plugged in: No).
W związku z tym pytanie - czy w palmie Vx wystarczy podawać napięcie tylko na te dwa piny czy trzeba gdzieś coś jeszcze może zewrzeć?

A może ktoś jeszcze wie jakim prądem ładować?

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2006, 15:39:40 »
Oko - udało mi się to połączenie przez coma:) Ale co z tego, jak żaden program nie jest w stanie przesłać informacji:/ PocketLink nie otwiera żadnej strony, a radu-gadu nie chce się łączyć z serwerem:/ Jak w widnowsie podglądam co tam i ile sobie przesyła komp z palmem to spox- przy łączeniu przesyłają jakieś 160 bajtów i żadnych błędów. Ale jak już próbuję skorzystać z któregoś z tych programów to wszystkie bajty są błędne.

Może to dlatego, że to połączenie jest bez uwieżytelniania? Jak zmienić ten skrypt żeby działało wierzytelnianie?