Zmiana kolorow systemowych - PalmRevolt

• 4 Odpowiedzi
  • 454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline raviz

• *
  • 82
« dnia: Styczeń 22, 2006, 20:50:08 »
Witam
Zainstalowalem PalmRevolta, aby zobaczyc jak bezie wygladal w kolorystyce Win/MacOS. Jest roznica na plus, choc tak naprawde elemetow do podmiany jest stosunkowo malo i wg mnie niewarto sobie zawracac glowy. Po dojsciu do tego wniosku wyrzucilem Filez'em wszystkie pliki, ktroe zainstalowalem plus db utworzony przez PalmRevolta. Jedenak po calej operacji okazalo sie, ze system ma teraz zmienione kolory - belka z zegarkiem zamiast granatowej jest szara, backround pulpitu zamiast czystej bieli jest lekko szary. Czy jest jakis programik, ktory umozliwilby zmiane kolorow? A moze wystarczy pogrzebac w ktoryms pliku systemowym?
Pozdrawiam......Rafal

*

Offline Lasta

• 34
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2006, 22:02:52 »
Witam.
Ja uzywam PalmRevolvera, ale jezeli nie przypadl ci do gustu to mozesz zmieniac standardowe "theme" w palmie. Wlasnie teraz masz zmieniony styl, ktory mozesz zmienic na taki jak miales w Preferences/Personal/Color theme.
                                             Pozdrawiam.

*

Offline raviz

• *
  • 82
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2006, 22:06:35 »
Niestety W TT nie widze tej opcji :( Szukam teraz pliku, ktory podmienia kolory. Siedzi gdzies w folderze Backup, troxhe to zmudne, ale mam nadzieje, ze uda mi sie go wytropic.

*

Offline raviz

• *
  • 82
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2006, 22:18:48 »
Mysle, ze to ktorys z tych plikow: Saved_Preferences.PRC, psysLaunchDB.PDB. Niestety oba znacznie roznia sie wielkoscia miedzy czystym uzytkownikiem a uzytkowniekiem po dluzszym czasie. Zatem prosba o pomoc nadal jest aktualna.
Pozdrawiam.....Rafal

*

Offline raviz

• *
  • 82
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2006, 23:03:59 »