Co wybrać Palm m125 Vx ? POCZĄTKUJACY

• 2 Odpowiedzi
  • 448 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 26, 2005, 20:10:01 »
Witam wszystkich jestem tu nowy. Własnie mam zamiar rozpocząć swoja przygode z palmem i od razu dylemat z uwagi iz dysponuje kwota tyko 150-200zł i głownym przeznaczeniem palma ma byc czytanie ebookow mam dylemat. Starajac sie wejśc w temat wybrałem chyba juz typy tj Palm m125 ew seria III w kierunku V Vx. czy mogłby mi pomoc w wyborze ew. doradzic coś innego?

*

Offline memek0

• 340
    • ---
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2005, 20:16:26 »
Jesli czytanie ebookow , to wypatruj okazji na allegro - za 200zl mozna czesto kupic swietne pda sony clie.
Dlaczego clie? Ma wyswietlacz hi-res, a wiec na wyswietlaczu miesci sie wiecej tekstu, a czcionki sa gladkie. Dodatkowo chyba kazdy clie ma jog-dial -pokretlo z boku obudowy, bardzo ulatwia przewijanie tekstu.
Za 200zl mozesz kupic [nie odrazu, ale przez czekanie na okazje] n.p clie sj10, sj20, sj22 lub inne. Wiekszosc [jeli nie wszystkie] clie z hi-res maja takze slot na karte pamieci -a wiec zmiescisz duuuuuzo ksiazek.
Jesli jednak spieszy Ci sie z kupnem, to chyba najlepszy bedzie palm Vx - ma najwiecej pamieci i co wazne -akumulator -nie musisz kupowac bateryjek/akumulatorkow aa [albo aaa, dokladnie nie wiem].
Zaleta palma m125 jest mniejszy wyswietlacz od Vx, dziekiczemu wydaje sie lepszy jakosciowo [mniejsze piksele].
Podsumowujac -najlepszy bedzie clie z hi-res [320x320]

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2005, 21:02:33 »
To ciekawa propozycja własie cos takiego znalazłem
http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4205&order=t&view=gtext
tylko ciekawe za ile pojdzie
(-: