Normalnie aż musiałem się zapisać na forum, żeby się wypowiedzieć

Odnośnie pamięci RAM do tego modelu jest dosyć dużo na necie, ale niestety większość po rosyjsku

Jest jakiś facet w Kijowie, który za rówmowartość 200 zł przerabia Asusa na 128 MB RAM.
Proces wygląda następująco:
Odlutowanie 2 kości pamięci po 32 MB i wlutowanie 2 po 64 MB.
Wgranie nowego systemu.
I tyle.
Nowy system operacyjny chyba Sorg 1.02 (chyba tak się nazywa), umożliwia wykorzystanie większej pamięci RAM.
Z tego co znalazłem, to są 2 rodzaje tych ROMów: jeden, który wykorzystuje 112 MB RAM a drugi 128MB RAM.
Jest już dosyć dużo takich użytkowników, który cieszą się, że mają ponad 2 razy więcej wolnej pamięci(dla użytkownika oprócz np 20 MB po zainstalowaniu różnych dodatków dochodzi jeszcze 64 MB, czyli w sumie 3 razy więcej

).
Jednak w każdym przypadku trzeba zmieniać ROM, wystarczy już sama instalacja kości pamięci, jednak nie w każdym tel, to widać, natomiast jeśli system tego nie zauważy, to po wgraniu nowego ROMu już każdy widzi więcej pamięci. aha, ten ROM Sorga umożliwia na przełączania się pomiędzy trybami VGA i QVGA.
Jak większość z forumowiczów nie wybieram się do Kijowa, ale mam nadzieję, że niedługo będzie możliwość i u nas dokonać takiej modyfikacji.