zmiana romu i align screen

• 8 Odpowiedzi
  • 2316 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sallivan

• 29
  • Sprzęt: Asus p750 wm 6.5
zmiana romu i align screen
« dnia: Wrzesień 22, 2009, 00:51:15 »
To moj pierwszy post na tym forum,a wiec... Witam Wszystkich :)

Posiadam Asusa p750 od dluzszego czasu.Znudzilo mnie zwykle oprogramowanie jakie posiadam.Wgralem rom wm 6.5 qvga aby zobaczyc jak wyglada.Po uruchomieniu pokazal sie komunikat align screen i wskaznik na srodku ekranu.Problem polega na tym ze wymierzajac w sam srodek wskaznika przesowa sie on lecz gdy dojdzie do konca(4 ruchy +srodek czyli 5 tapniec) wskaznik na nowo ustawia sie na srodku.Wiec pomyslalem ze to blad w oprogramowaniu lub moj sprzet nie moze obsluzyc tego oprogramowania.Wgralem oprogramowanie galaposa i pojawilo sie zupelnie to samo.Jak temu zaradzic? Da sie to ominac czy to jakis blad ktorego nie wyeleminuje? Jezeli chodzi o tapniecia mialem problem tylko w przypadku zegara spb time.Ustawiajac godzine budzenia musialem nieco nizej tapnac na ekranie by moc wejsc w to co chcialem.Ale to byla kwestia zlego ustawienia tego wlasnie wskaznika.
EDIT: Wgralem WM 6.1 ze strony asusa.Teraz znowu pojawil sie ten problem.Chyba cos nie tak z wyswietlaczem :| Da sie to ominac?

Jezeli mozna prosic o szybka i dokladna odpowiedz :P Chce telefon doprowadzic jak najszybciej do stanu uzywalnosci :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 02:39:51 wysłana przez sallivan »
p0zdr0

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: zmiana romu i align screen
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2009, 08:35:29 »
Da się, było coś około miliard razy na forum o tym.

hint: welcome.exe
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline sallivan

• 29
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:29:42 »
no i chyba nikt nie wzial pod uwage ze po takim usunieciu welcome.lnk ze startupa beda wyskakiwaly bledy przy wejsciu w niektore funkcje :/ no ale skoro to bylo miliard razy na forum to pewnie odpowiedz na usuniecie tej usterki tez masz.To mozesz odpowiedziec :)

w wm 6.5 getting started/clock   wyskakuje blad:

WelcomeCenter.exe
the file 'WelcomeCenter' cannot by opened.Ether it is notsigned with a trusted certificate.or one of its components cannot be found.If the problem persists tryreinstaling or restoring this file.

Jezeli chodzi o angielski to nie moj jezyk :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 11:38:32 wysłana przez sallivan »
p0zdr0

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:43:39 »
Poszukaj, problem znany, są również programy do ominięcia. Wpisz w szukajkę : welcome

google: site:pdaclub.pl/forum welcome lub align

Użyj np. programu mymobiler lub remote screen alignment

Napisane: Wrzesień 22, 2009, 11:39:44
Jest to i tak rozwiązanie tymczasowe do zrobienia np. kopii kontaktów bo prawdopodobnie uszkodzony masz digitizer
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline sallivan

• 29
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:48:12 »
remote screen alignment ciekawy programik.Pewnie posiadasz do niego ustawienia align z p750 :) bo w samym programie takowych niema.Jak naprawic ten digitzer?
p0zdr0

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:49:44 »
Ustawień nie mam, ale poproś moda re_ to Ci podeśle. Digitizer się wymienia, ale o to zapytaj w dziale serwisowanie któregoś serwisanta np. adzios, ziele, pajeros etc.

*

Offline sallivan

• 29
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:20:24 »
tylko zastanawia mnie od czego mogl on pasc? Od uzywania? nie spadl nigdy wiec takie uszkodzenie nie moze byc spowodowane moja wina.Mam gwarancje wiec moze mi wymienia :D
Napisalem do re_  w sprawie ustawien.Tylko teg oprogramu jeszcze nie moge ogarnac.
sa 3 funkcje.Ostatnia do manualnego przeprowadzenia align screena.Przy pierwszym wyskakuje blad a przy drugim succes..... ... ... ... Ktora funkcja jest ktora?
Pierwsza od przywracania a druga od zapisu ustawien na dysk?
Napisane: Wrzesień 22, 2009, 12:13:23
No dobra dobra.Jak narazie wgralem wm 6.1 PL orginalnego i oddalem telefon na gwarancji z dopiskiem "Mozliwy uszkodzony digiziter" :P
Powiedzieli ze w sprawach gwarancyjnych asus zalatwia to szybko wiec czas oczekiwania okolo tygodnia. :)
Dziekuje za pomoc w mojej sprawie :)
Odwdzieczyl bym sie plusami ale to forum  nie posiada takowych :P
p0zdr0

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 23, 2009, 17:48:40 »
U mnie jest tak, że muszę bardzo długo trzymać rysik na tym krzyżyku, aż sam przeskoczy dalej i to mi działa. Spróbuj i ty.
Visca el Barca

*

Offline sallivan

• 29
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2009, 21:43:59 »
U mnie jest tak, że muszę bardzo długo trzymać rysik na tym krzyżyku, aż sam przeskoczy dalej i to mi działa. Spróbuj i ty.
Dzieki za dobre checi ale juz wyprobowalem to :) ogolnie jak wczesniej pisalem to telefo nzostal odeslany do serwisu.W ramach gwarancji rzecz jasna :]
p0zdr0