Formatowałem baterię 3 razy po 12 godzin czyli tak jak powinno być
Pozwole sie wtracic.Formatowanie bateri nic nie daje.Gdzies kiedys czytalem w gazecie z jakmis telefonami o tescie bateri formatowanej nowej i nie formatowanej nowej.Obie mialy identyczne wlasciwosci.Obie trzymaly tak samo.Formatowanie to sciema(jak dla mnie,i nie wiem po co to) po 2 do 3 godzinach w zaleznosci od bateri jest ona naladowana,a co z pozostalymi 9 godzinami? Prad staly podrzymuje baterie przez 9 godzin.Po co?
A co do twojej bateri to nie dziw sie ze trzyma tak krotko.Choicaz fony z windowsami maja swoje wiksy.Kiedys naladowalem baterie na maxa i dziwilem sie dlaczego mam 1% bateri i wyswietlal mi sie komunikat oniskim stanie bateri.Bateria trzymala do konca dnia i podejrzewam ze trzymala by o wiele dluzej gdyby nie to ze ja podlaczylem do ladowarki.Widzialem na allegro baterie do siemensa 3600mah i co? 2 dni to byla gora nie mowiac juz o tym ze 3600 to pojemnosc dosc konkretna i bateria prawdopodobnie nie weszla by do telefonu..Jednak orginalne sa najlepsze.Jak chcesz by trzymala dluzej to zmien baterie lub nie uzywaj za czesto telefonu

a co do twoich 24% ii wylaczania sie telefonu to niemam pojecia co moze byc przyczyna.Moze trafiles na jakas trefna sztuke xD
Przyklad niewiedzy sprzedawcy
http://www.allegro.pl/item747050628_bk100_bateria_benq_siemens_el71_el_71_4400_mah.htmlPo zakupie tej bateri oczywiscie jezeli nie sprawdzi sie w wytrzymalosci sprzedawca podejmujac reklamacje wcisnie Ci kit ze nie sformatowales bateri bo 85% ludzi tego nie robi.