Nie działa mały głośnik telefonu !

• 9 Odpowiedzi
  • 4101 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline warzywniak7

• 4
  • Sprzęt: P750
Nie działa mały głośnik telefonu !
« dnia: Grudzień 20, 2009, 14:57:45 »
Witam !

Temat był raz poruszony jednak ze skierowaniem do serwisu...
W moim p750 przestał działać głośniczek telefonowy. Mogę rozmawiać ale na głośnomówiącym co jest bezsensem w niektórych momentach i ogólnym bezsensem . Jak na ironię skończyła mi się gwarancja a przed jej końcem był mój sprzęcik na wymianie plastikowej obwódki która pękła samoczynnie na rogach. Co za nie/fart że skoro już musiał paść to padł po gwarancji ?!?!
Moje pytania są następujące :

-czy zrobię to sam ?

-co ewentualnie padło ? sam głośnik czy programowo poleciało coś?

*

Offline kermitjr

• 298
Odp: Nie działa mały głośnik telefonu !
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2009, 17:32:37 »
A dawno temu skończyła Ci się gwarancja? Jeśli to kwestia kilku/kilkunastu dni to możesz zwrócić się z prośbą do Asusa, aby w ramach dobrej woli naprawił się w ramach gwarancji. Niektórzy producenci tak robią, sam miałem podobny przypadek z motorolą mojego taty. Oczywiście nie jest to ich obowiązek, ale według mnie spróbować warto.

Pytanie również czy nie podłączałeś zestawu słuchawkowego? Jeśli tak to popróbuj kilka razy podłączyć/odłączyć słuchawki bo czasem gniazdo się "zacina".
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline warzywniak7

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2009, 15:21:40 »
A dawno temu skończyła Ci się gwarancja?

Niestety we wrześniu :-(  Podłączałem zestaw i odłączałem ale nie pomogło. Przestał działać i już... Niby taki drobiazg a jakże denerwujący...

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2009, 15:48:20 »
moze tylko cos sie przemiescilo? jak juz nie masz gwarancji to sprobuj sprzet rozebrac i przeczyscic.

*

Offline warzywniak7

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2009, 11:24:20 »
moze tylko cos sie przemiescilo? jak juz nie masz gwarancji to sprobuj sprzet rozebrac i przeczyscic.

Sam już nie wiem, ale chyba tak zrobię... Widzę że tylko ja mam taki problem  :)

*

Offline qtec

• 25
  • Sprzęt: ASUS P750 rom vga mobiz wwe undetect
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 11, 2010, 11:37:25 »
Hej mam pytanie do kolegi wawrzyniak 7 czy udało ci się sprzęt rozebrać i coś w tym temacie zrobić? Bo ja mam ten sam problem mój sprzęt wrócił z serwisu po wymianie pzedniej obudowy i też mi nie działa głośnik jak rozmawiam normalnie a jak włącze głośnomówiący to działa więc coś nie styka

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 11:21:38 »
Mam taki sam problem....zresztą pisałem o nim wcześniej tutaj na forum..Nie naprawiałem niestety tego.Po prostu odpuściłem sobie.Jakbyście znaleźli jakiś sposób naprawy to dajcie znać..Trochę to dziwna sprawa z tym głośnikiem Dosłownie kilkanaście dni po gwarancji i nie przestał działać.
Acer n311 /WM6/
HTC Touch-Elf/WM6/ (juz wymieniony na... to co poniżej)
Asus P750 /WM6/

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2010, 18:50:55 »
eee.... głupia rade mam, aż głupio pisać, ale miałem taki problem z moim diamondem i gdzieś na necie trafiłem na radę po angielsku "wyssania" głośnika i bez nadzieji tak zrobiłem i o dziwo zadziałało  :shock: chodzi o dosłowne "wyssanie" głośnika (potem jeszcze dmuchnąłem :) ) a nuż..... chociaż nie wiem co na to spece od techniki....

*

Offline warzywniak7

• 4
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 13, 2010, 10:13:44 »
Kolego QTEC i ANDMAT  :) Dałem se siana z rozbieraniem i poszedłem za radą kolegi  TIMBOT-a :)  Dostawiłem do głośnika odkurzacz ze ssawką tzw; "szczelinową"  po czym 10 sekund ssania na wysokich obrotach i głośnik działa !!!!   :ok:   Efekt mnie naprawdę zaskoczył. Faktycznie musiał nie stykać. Osiągnąłem to musiałbym osiągnąć rozbierając całe PDA i poruszając tylko głośniczkiem. A tak podniosłem go za pomocą podciśnienia wywołanego przez domowy odkurzacz  :)  Kocham proste rozwiązania....

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 15, 2010, 14:14:36 »
no od tego razu jeszcze dwa razy musialem *pocalowac* telefonik i dziala :D