Sorg 0.22 i kilka problemów

• 2 Odpowiedzi
  • 973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sorg 0.22 i kilka problemów
« dnia: Maj 03, 2010, 15:27:17 »
Witam

Mam problem, a raczej kilka problemów z ROM-em Sorg 0.22:

1. Bardzo często się zawiesza, nawet bez obciążenia, np. przy próbie włączenia Wi-Fi czy wpisywaniu nr telefonu z klawiatury.
2. Bluetooth nie odbiera plików od telefonów z WM. Mogę wysłać z kompa, czy z innego telefonu, ale jeżeli próbuje wysłać z telefonu z WM prawie natychmiast pojawia się komunikat u wysyłającego "Niepowodzenie".
3. Brak wskaźnika poziomu baterii, wiem że można to zmienić w rejestrze, ale nie wiem gdzie tego szukać.
4. Standardowo ładuje mi klawiaturę ekranową z cyrylicą, muszę za każdym razem zmieniać na EN.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie któregokolwiek z problemów będę wdzięczny za pomoc.

*

Offline v3ct0r

• **
  • 160
  • Sprzęt: ASUS P750, MIO P560
Odp: Sorg 0.22 i kilka problemów
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2010, 18:47:00 »
Witam

Mam problem, a raczej kilka problemów z ROM-em Sorg 0.22:

1. Bardzo często się zawiesza, nawet bez obciążenia, np. przy próbie włączenia Wi-Fi czy wpisywaniu nr telefonu z klawiatury.
2. Bluetooth nie odbiera plików od telefonów z WM. Mogę wysłać z kompa, czy z innego telefonu, ale jeżeli próbuje wysłać z telefonu z WM prawie natychmiast pojawia się komunikat u wysyłającego "Niepowodzenie".
3. Brak wskaźnika poziomu baterii, wiem że można to zmienić w rejestrze, ale nie wiem gdzie tego szukać.
4. Standardowo ładuje mi klawiaturę ekranową z cyrylicą, muszę za każdym razem zmieniać na EN.

Jeżeli ktoś zna rozwiązanie któregokolwiek z problemów będę wdzięczny za pomoc.
Zacznij od wgrania na nowo romu lub jakiegoś nowszego - http://pdaclub.pl/forum/p750/20-12-2009-wwe-asus-p750-wm6-1-21054-1607-vga/

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Sorg 0.22 i kilka problemów
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2010, 13:51:47 »
1. Wgraj rom ponownie, nie przywracaj zadnego backupu(poza PIM) ze starego ROM-u.
2. Jw. , jesli ponowne przeflashowanie pocketa Ci nie pomoze, poszukaj na stronie supportu ASUS-a latki do BT, powinno pomoc.
3. Jak nie orientujesz sie w rejestrze wrzuc sobie lekki i funkcjonalny programik Advanced Configuration Tool, tam ustawisz sobie baterie jak i kilka innych rzeczy "pod siebie".
4. Hint: zmiana klawiatury domyslnej, bylo.