Rom galapogos01 i problem z klawiaturą

• 2 Odpowiedzi
  • 688 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rom galapogos01 i problem z klawiaturą
« dnia: Czerwiec 29, 2009, 21:30:15 »
Witam.

Czy ktoś się spotkał na tym romie z problemem, że przestaje działać klawiatura sprzętowa. Po soft resecie wszystko wraca do normy. Zdarza mi się to średnio raz na dwa dni. na Sorgu nie miałem tego problemu. Klawiatura jako klawiatura chyba działa bo po wygaszeniu podświetlenia i wciśnięciu jakiegokolwiek przycisku podświetlają się klawisze. Zauwazyłem także, że jak juz ta klawiatura nie działa, nie działa również Backspace na tej ekranowej.

PZDR
Maxx.

P.S. Czy jak chcę wysłać Asuska do wymiany obudowy (pęka) to muszę soft zmieniać na oryginał, czy może iść z tym od galapogos??

*

Offline kermitjr

• 298
Odp: Rom galapogos01 i problem z klawiaturą
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2009, 22:22:52 »
Mam ten rom i nie mam takich problemów. Jesteś pewien, że przyczyną nie jest jakiś inny soft, który doinstalowałeś?

Co do wysyłki to kilka osób wysyłało z wgranymi innymi romami i nikt nie robił im problemów. Polecam lekturę wątku dotyczącego pękającej obudowy.
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

Odp: Rom galapogos01 i problem z klawiaturą
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2009, 11:51:53 »
miałem podobny problem, i nie dziaąłnie klawiatury sprzetowej było wina peknietej obudowy,
sprawdz zdus telefon po lewej stronie na wysokosci loga pod ekranem i sprobuj wtedy u mnie to działało,
ponoc nie trzeba zmieniac softu do zmiany obudowy, ja wgralem bo to 3 min przeciez.

Jednak oni w sofcie nic nie grzebali bo moje kontakty i smsy byly tak jak zostawilem. Zatem pewnie nie nie trzeba :)