Przeszukiwałem forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Mianowicie chodzi o 2 sprawy.
Pierwsza to ta, że zainstalowałem na P750 operę, ale co z tego kiedy nie mogę z niej swobodnie korzystać, bo kiedy tylko ją włączę, wpiszę adres onetu, strona jeszcze nie zdąży się dobrze załadować, a ja już mam komunikat o tym iż w urządzeniu brakuje wolnej pamięci operacyjnej. Moje pytanie brzmi więc, jaka wersja opery będzie właściwa i nie będzie problemów z otwieraniem stron, lub też jaka inna przeglądarka nie pożera tyle pamięci. Szczerze mówiąc to z zazdrością patrzę na kumpla który ma Iphon'a, urządzenie teoretycznie uboższe, a z jaką prędkością i skutkiem ładują się u niego strony www.
Druga sprawa to oglądanie filmów z YT. Kiedy już uda mi się dotrzeć poprzez operę czy też internet explorer na stronę YouTube, wyszukam interesujący mnie film i tak nie jestem w stanie go odtworzyć. Film zaczyna mi się otwierać w Media Playerze, chociaż zainstalowałem w tym celu TCPMP i w jego opcjach mam zaznaczone, aby to on otwierał filmy z YT, jednak nic takiego nie ma miejsca.
Wspomnę jeszcze tylko że w obydwu przypadkach używałem połączenia za pomocą WiFi, w domu, lub na uczelni. Na urządzeniu zainstalowany rom WVG Sorg V0.22.
Proszę o pomoc.