Przeglądarka i youtube

• 5 Odpowiedzi
  • 2149 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SueZ

• 6
  • Sprzęt: SGS2
Przeglądarka i youtube
« dnia: Grudzień 16, 2009, 16:50:59 »
Przeszukiwałem forum, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Mianowicie chodzi o 2 sprawy.

Pierwsza to ta, że zainstalowałem na P750 operę, ale co z tego kiedy nie mogę z niej swobodnie korzystać, bo kiedy tylko ją włączę, wpiszę adres onetu, strona jeszcze nie zdąży się dobrze załadować, a ja już mam komunikat o tym iż w urządzeniu brakuje wolnej pamięci operacyjnej. Moje pytanie brzmi więc, jaka wersja opery będzie właściwa i nie będzie problemów z otwieraniem stron, lub też jaka inna przeglądarka nie pożera tyle pamięci. Szczerze mówiąc to z zazdrością patrzę na kumpla który ma Iphon'a, urządzenie teoretycznie uboższe, a z jaką prędkością i skutkiem ładują się u niego strony www.

Druga sprawa to oglądanie filmów z YT. Kiedy już uda mi się dotrzeć poprzez operę czy też internet explorer na stronę YouTube, wyszukam interesujący mnie film i tak nie jestem w stanie go odtworzyć. Film zaczyna mi się otwierać w Media Playerze, chociaż zainstalowałem w tym celu TCPMP i w jego opcjach mam zaznaczone, aby to on otwierał filmy z YT, jednak nic takiego nie ma miejsca.

Wspomnę jeszcze tylko że w obydwu przypadkach używałem połączenia za pomocą WiFi, w domu, lub na uczelni. Na urządzeniu zainstalowany rom WVG Sorg V0.22.

Proszę o pomoc.

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Przeglądarka i youtube
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2009, 17:34:39 »
opera dostaje zadyszki bo masz najwidoczniej malo wolnego RAM-u. masz jakis program do zamykania programow? moze za duzo pamieciozernych wtyczek na today? sprobuj oxios memory :)

*

Offline SueZ

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2009, 22:30:56 »
Z wtyczek na today mam jedynie spb weather, a programy przed uruchomieniem opery zamykam przez menadżera zadań w windowsie. Kurcze nie wiedziałem, że 64 mb ramu nie wystarczą aby swobodnie przeglądać internet.

A jakaś rada dotycząca filmów na YT ?

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2009, 22:43:17 »
ja nie mam problemow z opera. sprawdz moze inna przegladarke? otwierasz wiecej niz jedno okno w przegladarce? bo i to moze byc przyczyna...  a co do YT to ci nie pomoge nigdy nie chcialem sie meczyc i ogladac filmikow na takim ekraniku :)

*

Offline SueZ

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 16, 2009, 23:00:00 »
Skoro ty nie masz problemów z operą to może problem tkwi w tym iż moja wersja opery jest jakaś niewłaściwa ?

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2009, 23:04:04 »
pobierz przegladarke skyfire,filmy yt bedziesz mogl ogladac bez problemu.