Dla tych co maja Asusy nie z Polski i/lub aktualnie posiadajace inny niz PL system i nie chcace bujac sie z UsbLoaderem:
1. sciagamy oryginalny ROM ze strony Asusa (PegasusP_20080828_V6_8_0_PLK_02_V3_1_2_PL00.zip)
2. wypakowujemy plik AsusP750.cap
3. programem P750RomTool.exe konwertujemy plik .cap na .nb0 (P750RomTool.exe -d AsusP750.cap PegasusP.nb0)
4. wrzucamy PegasusP.nb0 na karte pamieci i wciskamy jednoczesnie - przycisk dyktafonu, joystick w dol, przelacznik zasilania do gory, po czym rysikiem robimy soft reset (nie puszczajac klawiszy) - pojawi sie bootloader (w trybie force) i wgra nam ROM
5. tak wgrany rom nie ma ExtRom'a (czyli nie ma t9 itp), nie wgra nam tez firmware'u do radia i gps'u, ale teraz mozna wgrac ROM normalnie wg instrukcji i ta operacja dogra nam cala reszte nie krzyczac o niezgodnosci regionow itp.
no dobra mam ale pytanie czy jak tak zrobieto czy strace gwarancje

?
chodzi oto zeby jej nie stracic ...
pytalem sie w sklepie w ktorym kupilem powiedzieli mi ze mam poslac go na serwis z wada czestych zwisow oni zrobie flesha i powinien wrocic juz po polku ale to nie pewne ;/ usluga wgrania pl kosztuje 200zl w seriwsie ;//
pomozcie prosze pierwszy raz mam stycznosc z takim sprzetem i nie znam sie na tym wogole dotychczas bawilem sie samymi symbianami ale jak widac to niebo a ziemia