Problem z pocketem

• 3 Odpowiedzi
  • 682 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
Problem z pocketem
« dnia: Listopad 14, 2009, 23:26:35 »
Dzisiaj asus spadł mi z ławy na parkiet. Całkowicie się roztrzaskał. Odleciała obudowa itp. Złożyłem go ale teraz nie działa w pełni klawiatura numeryczna. Znaczy się działa zielona i czerwona słuchawka i przycisk ok. Nie działa teź to pokręterko i kamera. Z kamerą jest tak że nie chce się właczyć CoolCamera. Hard reset zrobiony i nic. Bardzo proszę o pomoc.
Visca el Barca

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Problem z pocketem
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2009, 07:43:11 »
jest na gwarancji?
jeśli tak to do serwisu
obudowę wymieniają gratis choć nie wiem czy w tym przypadku będzie za darmo

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2009, 12:19:02 »
Logicznie rzecz biorąc, nawet jeśli Asus jest na gwarancji nie ma żadnych podstaw by zrobili to za darmo. Jest to typowe uszkodzenie mechaniczne spowodowane nieprawidłowym użytkowaniem sprzętu/wypadkiem losowym. Więc wg mnie serwis musiałby wykazać się skrajnie dobrą wolą, graniczącą z darowizną by to uznać jako naprawdę gwarancyjną. Przygotuj się więc na spore wydatki. Spróbuj rozłożyć go ponownie, ewentualnie przeczyścić wszystko i zmontować. Jeśli zadziała super, jeśli nie... Pozostaje serwis. Autoryzowany lub nie. Jeśli gwarancja jeszcze obowiązuje wyślij go do Asusa, a nóż zrobią go za przystępne pieniądze (na gratisową naprawę na serio bym nie liczył). Zawsze możesz się nie zgodzić na droższą naprawę niż jakaś tam określona wcześniej przez Ciebie kwota. Wtedy zwrócą Ci go i możesz szukać ratunku gdzie indziej, ewentualnie nowego PDA. Licz się tylko wtedy z jakąś tam opłatą za wysyłkę i diagnozę sprzętu.

A tak na marginesie, orientuje się ktoś z Was może, czy jest możliwość kupna obudowy do P750 gdzieś poza serwisem Asusa?
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2009, 13:39:14 »
Nie mam gwarancji. Obudowa już wcześniej była popękana ale nie z mojej winy bo wcześniej mi nie upadł, ale teraz to im się nie udowodni. Rozbierałem go i składałęm wiele razy i nic. Nawet czyściłem spirytusem.
Visca el Barca