P750 - szwankuje moduł GSM

• 4 Odpowiedzi
  • 2507 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kermitjr

• 298
P750 - szwankuje moduł GSM
« dnia: Kwiecień 27, 2008, 16:22:44 »
Witam

Wczoraj kupiłem nowego Asusa P750 w salonie. Zabawka jest super, jestem z niego bardzo zadowolony jednak drażni mnie bardzo ważna w sumie rzecz. Otóż moduł GSM mimo tego, że jest włączony nie dochodzą smsy na telefon oraz wyskakuje błąd w przypadku próby wysłania sms. Dzieje się tak po pierwszym wygaśnięciu PDA. Później konieczny musi być reset urządzenia lub wyłączenie i włączenie modułu GSM. Może ktoś z Was już się z czymś takim spotkał? Moim zdaniem jest to wina softu, więc może istnieje jakaś łatka?
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: P750 - szwankuje moduł GSM
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2008, 17:55:40 »
A masz dobrze skonfigurowane urządzenie pod operatora sieci, z ktorego korzystasz? -Wyglada na to, że chyba nie.

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2008, 18:02:36 »
Wczoraj wszystko było dobrze, dopiero dzisiaj tak sie zrobiło. Przywróciłem ustawienia fabryczne i jak na razie jest wszystko ok. Kolega poddał mi myśl, że może złapałem jakiegoś wirusa, bo chwile siedziałem w necie, myślicie że to możliwe jest?

Edit:

Minęło 15 minut i znowu jest tak jak było... A nawet gorzej, bo w tej chwili występuje taki objaw, jakby w ogóle gubił sieć, wyświetla albo brak sieci albo trwa wyszukiwanie :/ Co to może być?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2008, 19:02:12 wysłana przez kermitjr »
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2008, 19:47:20 »
Witam!

Też miałem taki problem, wyskakiwał błąd przy wysyłaniu, ale usunąłem wszystko z folderu wysłane robocze itd. i narazie bez problemu, Ale ciekawe czemu po resecie sie da  :mrgreen: - aż tak się nie znam na PDA :P to mój pierwszy

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 27, 2008, 19:54:20 »
Ech, ale ja wysłałem na nim raptem kilka smsów... Ile mogę mieć w skrzynkach... po 5 smsów... Ech... Ale dzięki za pomoc ;)

Swoją drogą właśnie próbowałem na innej karcie SIM, co prawda tej samej sieci (tj plusa) i jest tak samo. Nic, chyba jutro pojadę do tego sklepu i albo niech mi pomogą albo wymienią mi go na egzemplarz wolny od wad...
Asus P750
Mio MOOV 200