no niestety, jestem załamany kompletnie. Właśnie wróciłem od kolegi (beria) i NIC nie działa

1. GPS Catcher - zaktualizowany
2. Uruchamiam Travelog - szuka sygnału, ale nie znajduje

3. Instaluję AutoMapę 5.05, na domyślych ustawieniach w ogóle nie łapie GPSa (Trwa wykrywanie GPS...)

Jak z berim uruchomiliśmy SirfTech i przełączyliśmy na NMEA, to wtedy jakoby GPS się włączył, ale nie odnajduje sygnału GPS (Wyszukiwanie sygnału GPS...) - czekałem 30 minut i nic...
4. Dodatkowo zawiesza się notorycznie jak próbuje dostać się do GPSa, aplikacje przestają odpowiadać, jedyne wyjście to reset. Beri mówił - to normalne przecież to Windows, ale dla mnie jak urządzenie wiesza się co 15 minut i trzeba je resetować to coś k***a jest nie halo... Przepraszam, ale jestem tak wkurzony jak nie wiem.
5. I jeszcze jedno, wolnej pamięci (dostępnej) jest zaledwie 24MB, co może zżerać te 44MB bez uruchomionych aplikacji? Kurde sam nie wiem co się dzieje...
Powiedzcie, czy jest jakiś soft do diagnostyki takich urządzeń? Jeśli nie, to jak wyślę do serwisu z wyżej opisanymi objawami, to ile może potrwać naprawa? czy ASUS ma jakieś ramy czasowe odnośnie naprawy?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje...
normalnie załamka totalna, tyle hajcu w plecy (jak na razie) "censored"
Napisane: Czerwiec 24, 2008, 19:12:07
kurde może inaczej, na spokojnie...
Czy ktoś z szanownych forumowiczów którzy posiadają ten model asusa P750 i automapę, mogliby powiedzieć:
1. czy automapa OD RAZU działa, bez żadnego ustawiania, bez kombinowania, czysta instalka po hard resecie? Jeśli tak, to jaka wersja automapy?
2. Czy działa wam bez automapy program Travelog? U mnie jak wciskam Turn on GPS, dostaje komunikat, że urządzenie GPS nie działa, a u was?
z góry dziękuję za pomoc...