P750 pytania świeżaka

• 6 Odpowiedzi
  • 887 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chemmist

• 3
  • Sprzęt: Asus P750
P750 pytania świeżaka
« dnia: Listopad 02, 2008, 14:58:34 »
Na początku chciałbym się ładnie przywitać :) od 2 dni posiadam P750 i narazie początki są dosyć trudne, stąd moje dwa najważniejsze pytania:
1) w wiadomości sms w okienku nr telefonu a potem w tekście smsa jak używam klawiatury zwykłej to wbija mi tylko cyfry, czy t9 można na stałe wyłączyć? jeżeli tak to jak to zrobić. Może trochę namieszałem ale ogólnie zależy mi na tym żebym pisząc smsa używał klawiatury zwykłej jak w normalnym telefonie, jak to ustawić?
2) zaraz po pierwszym naładowaniu zainstalowałem pakiet poprawek ze strony asusa i update windowsa do 6.1, znikł mi gdzieś program asusowy który wyświetlał ikonki jak w normalnym telefonie, czy można go jakoś przywrócić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
Napisane: Listopad 02, 2008, 11:01:46
nikt nie potrafi pomóc? A może niezrozumiale napisałem pytania?
Bardzo proszę o pomoc gdyż do szału doprowadza mnie ten T9, nie umiem przełączyć żeby klawiatury telefonu używać jak w zwykłym telefonie do pisania. Nie znalazłem tego w instrukcji.

*

Offline DRiKu

• 32
  • Sprzęt: Asus P750 8GB SanDisk + HTC HD2 "Leo"
Odp: P750 pytania świeżaka
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2008, 17:44:25 »
pytanko 1 : jak na razie o ile wiem nie ma funkcjonującego rozwiązania problemu dzialajacego na oryginalnym Asusowskim ROMie. Pozostaje Ci tylko za każdym razem jak będziesz chciał napisać SMSa przytrzymać chwilkę * (Gwiazdkę) na sprzetowej klawiaturce i wybrać ABC
 pytanko 2: w Asusowskim oryginalnym WM 6.1 nie ma tej nakładki a z powrotem do oryginalnego WM 6.0 możesz mieć mały problem bo na stronach Asusa nie ma tego Romu do pobrania. Ale jak poszukasz na forum na pewno znajdziesz jak powrocic do WM 6.0 
Pozdro

*

Offline chemmist

• 3
  • Sprzęt: Asus P750
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2008, 18:51:42 »
dziękuję ci bardzo za pomoc, pamiętam że wciskałem tą gwiazdkę ale nie wiem dlaczego nic się nie działo, teraz jest już ok.
Szkoda ze straciłem ten programik asus launcher  :(

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2008, 23:38:20 »
a sprawdzałeś ten programik ? http://k750i.republika.pl/HTC+Touch+Dual-default-ABC.zip powoduje ze domyslnie jest tryb abc a zeby wlaczyc t9 trzeba gwiazdkę użyć ;)

*

Offline DRiKu

• 32
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2008, 06:43:40 »
a sprawdzałeś ten programik ? http://k750i.republika.pl/HTC+Touch+Dual-default-ABC.zip powoduje ze domyslnie jest tryb abc a zeby wlaczyc t9 trzeba gwiazdkę użyć ;)
Jak juz pisalem wcześniej nie ma dzialajacego rozwiązania (ja nic o tym nie wiem) domyślnego ABC na oryginalnym Asusowskim ROMie  WM6.1 z T9. Natomiast wyżej wspomniany pliczek działa ale... na ruskim ROMie z xT9.( http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114404.0 ) Wielu korzysta z tego ROMu dzięki jego w miarę stabilnej pracy i przedewszystkim opcji vga która jest niedostępna na oryginalnym ROMie. Niestety instalacja tegoż ROMu wiaze sie z utrata gwarancji :|... aha no i nie ma polskiego języka :grin:
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 06:47:50 wysłana przez DRiKu »

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2008, 14:57:30 »
@DRiKu z ta utrata gwarancji to bym dyskutowal,jesli po Sorgu ponownie wgrasz WM 6.1 PL to kto ci jest w stanie stwierdzic co bylo wczesniej ?
Pozdro

*

Offline DRiKu

• 32
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 05, 2008, 07:56:14 »
@DRiKu z ta utrata gwarancji to bym dyskutowal,jesli po Sorgu ponownie wgrasz WM 6.1 PL to kto ci jest w stanie stwierdzic co bylo wczesniej ?
Hmmm w przypadku kiedy reklamujesz powiedzmy felerna obudowę  :mrgreen: to masz 100% racje. Ale dajmy na to ze cos padnie z bebechow fona tak ze nie będziesz mogl przywrocic oryginalnego ROMka? Serwis oczywiście może sie nie bawić w jakieś tam dziwne ekspertyzy ale... Oczywiście jest to gdybanie. Sorg jest na pewno ladnieszy :smile: (vga) i być może stabilniejszy od Asusowskiego ROMu ale ten drugi daje poczucie bezpieczeństwa (w razie czego)... i to i tylko to zawazylo nad moim wyborem - reszta racji jest po stronie Sorga :grin:
                                                                                                                                                                         Pozdro!