P750 i nowy FIRMWARE z WM 6.1 ?

• 208 Odpowiedzi
  • 37834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: P750 i nowy FIRMWARE z WM 6.1 ?
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 19, 2008, 22:48:08 »
Udało sie :)) jak miło zobaczyc polski jezyk na urządzeniu :)
teraz tylko testowac stabilnosc:)

dzieki za pomoc:)

*

Offline boryskonin

• 37
  • Sprzęt: ASUS P750 i P527
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:07:03 »
to co po pierwszy dniu używania zauważyłem to że po kilku godzinach używania znika mi "G"  tak jakby nie miał żadnego widocznego trybu transmisji.... ale jak klikne to łączy się i po rozłączeniu przesyłania danych przez kilka godzin pokazuje G lub 3G (w zależności gdzie jestem)....  no i AsusLancher -jak go wywalic bo zjada prawei 3MB pamięci...... troche zmienili jego wygląd ale dalej go nie potrzebuje :)

« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:25:35 »
Witam, posiadam karte 4GB, czy uda mi sie wykonąc upgrade z takiej karty? a moze isnieje jakis inny sposob na upgrade (np bezposrednio z kompa??) czy musze jednak skombinowac gdzies karte 2GB?

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:31:42 »
alexjaslo dzięki za linka z programem.

Jak to było w romie sorga że miałem ustawione ABC domyślnie ale jak byłem w jakimś oknie i pisałem tym abc to mogłem jednym tapnięciem na małą ikonę klawiatury na dole na środku wysunąć klawiaturę ekranową? Teraz jak piszę T9 i chce włączyć klawiaturę ekranową to muszę wycelować w małą strzałkę koło logo T9 i przełączyć na klawiaturę po czym T9 przestaje działać (można tylko 123) i znowu muszę to przełączyć. W romie sorga nie zruciłem uwagi na to jak to jest zrobione a działało to bardzo dobrze.

Jest jakiś sposób na wyłączenie polskich liter bo jak piszę sms to do wszystkich dochodzą kwadraciki w miejscach polskich znaków.

Ciekawe czy jest ktoś w stanie zrobić rom z vga z tego PL, znaczy się na pewno jest kto wstanie tylko kto?

poniat - można bezpośrednio po kablu USB z komputera programem UsbLoader, tak jak ja zrobiłem a ten sposób jest opisany na forum wiele razy.
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 20, 2008, 00:03:32 »
@poniat wysil sie i poczytaj kilka(nascie) postow wstecz.

@szqudi w sorgu wiele rzeczy dziala lepiej i prosciej (pomimo kilku bledow),choc nie powiem ze brakuje mi tam T9 pl, ale nic poza tym.Na obecna chwile wracam na sorga 0.22 i czekam az ktos kumaty powyciaga wartosciowe rzeczy z WM 6.1 pl i udostepni je,lub ugotuje tak jak wspomniales polskie vga.A moze sam Sorg i spolka wymodza wersje pl.
Pozdro

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 20, 2008, 00:10:33 »
To by było chyba zbyt piękne...

Ja nie odpuszczę jutro postaram się dowiedzieć jak to jest zrobione że działa T9 czy tam ABC i równocześnie jest możliwość wyświetlenia klawiatury ekranowej.
Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline s7h

• 5
  • Sprzęt: P750
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 20, 2008, 00:18:17 »
Co do wartosciowych rzeczy to prawie skonczylem wyciagac VoiceCommandera PL, chyba nic wiecej sensownego w tym tragicznym ROMie nie ma :)
A tak sie napalalem na polski eT9... niestety ten T9 w PL nijak sie nie ma do tego eT9 z wersji WWE, straszne badziewie imho.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 20, 2008, 00:22:12 »

No to rzeszzz udostepnij.... :O~
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 01:01:02 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

*

Offline mabus

• **
  • 115
  • Sprzęt: ASUS p750 > HTC HD2 > Samsung Galaxy Note
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 20, 2008, 09:51:26 »
Jest jakiś sposób na wyłączenie polskich liter bo jak piszę sms to do wszystkich dochodzą kwadraciki w miejscach polskich znaków.

Włącz obsługę unicode w ustawieniach sms. tylko że wtedy gdy użyjesz polskich znaków jeden sms to 70 znaków a nie 160. Ale nie będzie kwadracików.

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:29:45 »
To to ja wiem, ale wolał bym żeby pisząc t9 automatycznie nie było polskich znaków, z tego co pamiętam w p526 był ten sam temat i nie było rozwiązania.

Jeśli mam full backup programem spb backup i zmienię teraz rom na sorga i później z powrotem na ten PL i wgram tego backupa to kompletnie wszystkie ustawienia powrócą?

*

Offline marmaj

• 4
  • Sprzęt: Asus P750
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:44:21 »
Witam wszystkich  :),
mam problem z sms-ami po aktualizacji do WM6.1pl :(, otóż nazwy folderów "MMS" i "Wiadomości SMS" zostały po aktualizacji zmienione na "MMS-zablokowane" i "Wiadomości SMS-Zablokowane" i to już był szok :shock:, do tego pojawiły się wiadomości w tych folderach w skrzynkach odbiorczych których nie można usunać o następującej treści "Konto zablokowane. Zasady firmy nie zezwalają na korzystanie z tych usług przekazywania wiadomości przy użyciu tego urządzenia. Nie mozna wysyłać ani odbierać wiadomości tego typu"  :mad:, no i oczywiście nie mogę napisać żadnego sms-a ani odbierać sms-ów :mad:.
W kontaktach nie ma czegoś takiego jak "wyślij wiadomość sms" - poprostu nie ma jak i gdzie stworzyć a co do piero wysłać sms-a.
Nie wiem o co chodzi, czy coś nie tak zrobiłem, czy cos gdzieś się poprzestawiało i wystarczy poustawiać ? przetrzepałem juz chyba wszystkie ustawienia w urzadzeniu i nie znalazłem niczego co by mogło za to odpowiadać.
Zaznaczam że urządzenie jest z polskiej sieci, wczesniejszy system WM5pl, zakupiony u polskiego dystrybutora, rom V6.8.o PLK_PL00, radio V4.6.8-PP, sieć ERA !!!
Może cos poprostu trzeba poustawiać, gdzieś coś zmienić  :-? a może to wina operatora ?
Piszcie jakie kto ma pomysły na rozwiazanie problemu
Bardzo proszę o pomoc

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 20, 2008, 10:54:44 »
To to ja wiem, ale wolał bym żeby pisząc t9 automatycznie nie było polskich znaków, z tego co pamiętam w p526 był ten sam temat i nie było rozwiązania.

Jeśli mam full backup programem spb backup i zmienię teraz rom na sorga i później z powrotem na ten PL i wgram tego backupa to kompletnie wszystkie ustawienia powrócą?

Jesli masz full backup to tak,wszystko zostanie przywrocone.Ja tak caly czas robie.

@marmaj jak wgrales romka,z karty.cap czy przez usbloadera .nb0 ? i  czy po aktualizacji i kalibracji ekranu instalowaly ci sie dodatkowe softy ? Jesli nie to wrzuc na karte wypakowane pliki z serwera asusa i wloz do p750,powinny sie doinstalowac dodatkowe pierdoly.
A jak nie pomoze to cos z simem nie tak.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 11:02:01 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

*

Offline mrblur

• 43
    • Strona domowa
  • Sprzęt: Asus P750 -> HTC Vision/G2
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 20, 2008, 11:17:54 »
Albo wyloguj sie z domeny windows - bo bez zasad grupy telefon Ci poblokuje pewne funkcje ;)

*

Offline marmaj

• 4
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 20, 2008, 13:58:23 »
@marmaj jak wgrales romka,z karty.cap czy przez usbloadera .nb0 ? i  czy po aktualizacji i kalibracji ekranu instalowaly ci sie dodatkowe softy ? Jesli nie to wrzuc na karte wypakowane pliki z serwera asusa i wloz do p750,powinny sie doinstalowac dodatkowe pierdoly.
A jak nie pomoze to cos z simem nie tak.

wgrywałem z karty SD 256MB, doinstalowywaly sie dodatkowe softy

w tej chwili jeszcze raz aktualizuje WM z wyjetą kartą sim i zobaczymy
a może tak jak pisałeś wszystko to wina spb backup.

dam znac jak i co

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:05:49 »
Smiga niezle ten WM6.1 PL jednak nie zainstalowaly sie wszystkie dodatki, radio zaktualizowalem recznie lecz GPS nie moge jakos wrzucic, kopiuje na tel katalog odpalam wlacza sie aplikacja na 2 sek i znika, jakies sugestie??. Z dodatkowych bajerow jest tylko RADIO i GPS UPDATE czy cos jeszcze ??

P.S. Dzieki za plik z Rapida :)

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:41:08 »
saverock niestety z pliku .nb0 nie zinstaluja sie wszystkie dodatki,trzeba wrzucic oryginalny wypakowany pakiet z serwera asusa na SD i wlozyc do fona.Wtedy odrazu zaistaluje sie reszta,czyli T9,filtr polaczen i takie tam pierdoly.
Pozdro

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 20, 2008, 14:56:21 »
Mówisz wypakowany pakiet, co przez to rozumiesz ?? Chodzi Ci o org Rom z serwera ASUSA (update) mam go rozpakowac, czy chodzi Ci o jakis inny pakiet  :-? ?? Prosiłbym o linka jeśli jest to coś innego.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 20, 2008, 15:11:36 »
Mówisz wypakowany pakiet, co przez to rozumiesz ?? Chodzi Ci o org Rom z serwera ASUSA (update) mam go rozpakowac,

Tak masz caly pakiet skopiowac na SD i .....juz.Pojdzie z kazdej karty.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 15:31:36 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:25:41 »
Zainstalowało się  :ok: Na pierwszys rzut oka działa szybciej niz 6.0 i ma wiecej pamieci na starcie nawet z dodatkami ASUSA.

« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 21, 2008, 00:01:39 »
a ja czytam i czytam i lapie sie za glowe :P:P:P ale to wszystko jest skomplikowane :) niestety ja mam karte 4gb HC i jeszcze 40minut z rapida ;] najwyzej bede wam jeczal ze cos mi nie dziala :D
Edit:
Działa ! Udalo mi sie :P i jest 6.1 pl :) no ale nie ma t9 ;/ pokombinuje :P
Edit:
Noi pupa :P nic mi nie idzie :P proszę o pomoc :P a teraz dobranoc :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 02:18:35 wysłana przez dzieciol001 »

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 21, 2008, 14:43:29 »
powiem tak rozpakowalem ten update rarem, sa 3 katalogi (2577, GPS...,RADIO + 2 pliki) wrzucilem to na SD odpalam autorun i nic, rozpakowac te pliki rarem sie nie da, wiem ze cos robie zle wiec prosze o podpowiedz bo za cholere nie wiem jak dobrac sie do tych dodatkow  :| .

« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 21, 2008, 15:02:21 »
stary wogle Cie nie zrozumialem :P
a ja nadal mam problem ;] mam tylko klawiaturke ekranowa sprzetowa nie dziala nie ma calej reszty sposobow wprowadzania slow... szukam i nic nie moge znalesc...jak znajde jakies t9 to dla htc ale to nie dziala ;/

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 21, 2008, 15:06:13 »
Jakbys poczytal wczesniej moje posty to bys zakumal :ok: Chodzi mi o to ze robilem aktualizacje romu z linka z rapida i zainstalowal sie czysty WIN6.1 bez dodatkow znaczy bez T9 filtra rozmow czy jak mu tam i bez innych pierdol ktore sa w orginalnym romie wiec, moje pytanie jest takie jak reszte tego badziewia zainstalowac i jak to wyciagnac z Romu org ASUSA bo niechodzi tu o samo rozpakowanie pliku sciagnietego ze stronki ASUSA  :ohreally:

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 21, 2008, 15:23:41 »
@saverock i dobrze zrobiles z tymi plikami,jesli sam nie wystartuje to zrob reset,ajesli to nie pomoze to wejdz do 2577 i odpal autorun
Pozdro

« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 21, 2008, 19:52:42 »
Moje sugestie dla osob co nie posiadaja kart SD tylko SDHC.
1. Wrzucic wszystko na karte SDHC folder 2577 zaktualizuje sie radio oraz GPS
2. Wgrac przez USB przekonwertowany rom na nb0 najlepiej zrobic to samemu programem P750romtool

Po tak zakonczonej opracji powinny w Romie zalezc sie nowe rzeczy, przy pierwszym uruchomieniu beda sie instalowac.

Pozdrawiam
P.S. Do znajacy sie i nie tylko po rozpakowaniu rom-u sorga mozna normalnie przeniesc ResSwitch na Polaka ? Jak sprawdzic jakich ten program uzywa plikow ? Na xda nic nie znalazlem ? A kuchenka z 525 dziala na 750.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 21:13:41 wysłana przez jaro666 »

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 21, 2008, 21:07:14 »
Czy byłby ktoś tak miły i podał linka do P750romtool?
Czy obowiązuje jakieś specjalne embargo na ten program? Google daje tylko linki do stron na których tylko mówi się o tym programiku. Żeby go ściągnąć trzeba się zarejestrować, ale nawet rejestracja mi nie pomogła.

Żeby nie nabijać postów. Dziękuję @jaro666
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 21:17:18 wysłana przez awatar »

« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 21, 2008, 21:14:07 »
Proszę http://[*********]/Chomik.aspx?id=jaro666

*

Offline err1911

• 30
  • Sprzęt: Navroad Leeo ST
« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 21, 2008, 22:10:53 »
Witam
Próbuję zainstalować orginalny soft asusa i nic się nie dzieje. Rozpakowałem archiwum na kartę 2GB uruchamiam autorun.exe z pliku 2577. Co robię żle? Proszę o pomoc, bo piszecie o jakiś modernizacjach softu a ja chcę wgrać tylko orginalny rom asusa bez żadnych zmian. Dzięki ! :)

*

Offline szqudii

• **
  • 181
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 21, 2008, 22:43:56 »
Nie raz zauważyłem że po zmianie sieci z G lub E na 3G włącza się podświetlanie telefonu...

W romie sorga był słownik XT9 a w romie pl jest T9 i to jest ta różnica, XT9 jest włączony niezależnie od klawiatury jaką mamy wygraną dlatego też wpisywać można cały czas cos za pomocą klawiatury a jak potrzeba to jednym kliknięciem można wysunąć klawiaturę ekranową.  Jakby ktos wiedział jak to zrobić tak samo z naszym T9 było by cudownie.

@err1911 jak masz aktualnie rom PL to wystarczy pobrać ze strony asusa plik zip rozpakować i skopiować na kartę jak się samo nie uruchomi to wejść za pomocą PDA do folderu 2577 i uruchomić autorun i tyle, a jak nie masz PL to wystarczy przeczytać ten temat od początku.

*

Offline err1911

• 30
  • Sprzęt: Navroad Leeo ST
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 21, 2008, 23:25:44 »
Mam pl WM6.0. Wchodzę do tego katalogu na karcie i nic się nie dzieje jak kliknę na autorun. Właśnie tego nie mogę rozgryźć :S Powinno się coś uruchomić ale nic się nie dzieje. Zero reakcji.