P750 i nowy FIRMWARE z WM 6.1 ?

• 208 Odpowiedzi
  • 37938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline saverock

• 28
  • Sprzęt: Asus P750
P750 i nowy FIRMWARE z WM 6.1 ?
« dnia: Lipiec 27, 2008, 23:25:31 »
Siemka na stronie asusa pojawily sie nowe softy z updatem do P750 na WM 6.1 tylko ze z tego co dobrze czytam to chyba to nie jest do wersji PL??  :| Z tego co widze to nie widze nic do PL, dystrybutor zapomnial o aktualizacji do lokalizacji na nasz kraj, czy jak, no chyba ze sie myle  :mad:.... Jak ktos ma jakies info w tej sprawie albo jak sie pojawi cos w zwiazku z tym tematem dajcie znac. Pozdro.

Odp: P750 i nowy FIRMWARE z WM 6.1 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2008, 16:30:20 »
Tylko Thailand i Malaysia ;-((((((((((((((((((((((

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2008, 21:22:20 »
Nie mylicie sie, zoltki jak narazie maja gdzies klientow w Polsce,zreszta od grudnia 07 zaden nowy romekPL nie wyszedl oprocz kilku lat.  :O
Pozyjemy zobaczymy,w serwisie tez nic nie wiedza bo to tylko Thailandy pociagaja za sznurki.
Pozdro

*

Offline mabus

• **
  • 115
  • Sprzęt: ASUS p750 > HTC HD2 > Samsung Galaxy Note
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2008, 10:53:50 »
witam
na tej stronie
http://event.asus.com/mobile/mobile61/p750.htm
napisane jest, że już niedługo będziemy mogli się cieszyć polskim wm 6.1 na naszych zabawkach ;)

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2008, 12:21:41 »
thx za cynk :) tylko to niedługo znaczy się ile mamy czekac  :sleepy:

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2008, 15:30:22 »
Te "NIEDLUGO" slyszlaem juz w kwietniu...
oby to byla prawda
Pozdro

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2008, 23:44:15 »
Jeśli dobrze widzę, napisali tam September czyli wrzesień.

*

Offline mabus

• **
  • 115
  • Sprzęt: ASUS p750 > HTC HD2 > Samsung Galaxy Note
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 06, 2008, 17:45:03 »
Co więcej, nawet początek września.

September/Beginning

*

Offline awatar

• 316
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 22, 2008, 16:24:55 »
Są już romy dla UK, Bułgarii, Rumunii, Chorwacji, Słowenii i dla ruskich. Jak widać po datach, z niewielkim opóźnieniem w stosunku do zapowiedzi.

Były, a teraz ich nie ma. O co chodzi?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2008, 18:15:50 wysłana przez awatar »

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 23, 2008, 17:42:40 »
 :-| :S :mad:u nas to zawsze jesli chodzi o oficjalne softy do sprzetow trzeba czekac latami  :sleepy: szybciej nieofijalny soft damy rade zrobic niz ofijalny wgrac  :S

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 23, 2008, 18:58:21 »
Będzie niedługo oficjalny, dla tych co będą wgrywali - nie zapomnijcie po instalcji wrzucić Service pack. :) Bo asus też juz zdązył wypuścić. U mnie najnowszy ROM z WM 6.1 oficjalny wieszał się średnio kilka razy na godzinę, po wrzuceniu SP uzyskał stabilną pracę.

I tak przy okazji, w paczce z ROMEM będzie też update radiomodułu :) oraz update firmwaru GPS, radiomoduł 4.6.8, więc jak ktoś już taki ma wgrany to wystarczy przekonwertować plik CAP z ROMem na NBO i wgrać tylko sam ROM, bez bootloadera i bez radiomodułu.

*

Offline martinii

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 02, 2008, 19:14:40 »
Czy razem z nowym windowsem 6.1 będzie też VGA ???
mamy już wrzesień więc chyba długo nie trzeba będzie nam czekać :)
pdaclub.pl

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 02, 2008, 20:36:43 »
Czy razem z nowym windowsem 6.1 będzie też VGA ???

Niestety nie bedzie.
Pozdro

*

Offline martinii

• *
  • 56
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 03, 2008, 09:40:01 »
Czyli co Sorg dalej będzie rządził ???
No chyba że na tym nowym będzie więcej wolnej pamięci RAM....
pdaclub.pl

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 03, 2008, 10:03:52 »
martinii, a skąd masz mieć wiecej wolnego RAMU? Jedyna możliwość to wymiana kostek pamięci :)

*

Offline martinii

• *
  • 56
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 03, 2008, 10:23:21 »
Chodzi mi o zbędne aplikacje które tam wciskają bo na sorgu to ludzie się chwalą że mają prawie 30 MB wolnego miejsca, na asusowych ROMach to chyba nie możliwe....
pdaclub.pl

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 03, 2008, 10:26:14 »
Możliwe, jeśli wyłączysz wszystko z autostartu będziesz miał prawie 30MB na asusowym ROMie. Konkretnie jakieś 27.5MB.

*

Offline martinii

• *
  • 56
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 03, 2008, 12:13:55 »
Ciekawe co Asus zrobi jak wyjdzie WM7. Na P750tkę moim zdaniem nie wejdzie bo tel ma za mało RAMU (inne aplikacje by sie nie uruchamiały).
To chyba jest już ostatnia aktualizacja ROMU...
Co o tym myślisz ???
pdaclub.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 04, 2008, 17:15:31 »
Witam,

mam takie małe pytanie odnośnie tego nowego FW czy ktoś z was instalował go? Ja to zrobiłem (wersja UK) ale pojawił się pewien problem.
nie mogę pisać smsow itd na klawiaturze (sprzętowej)?? Czy oni o tym zapomnieli czy ja nie mogę tego ustawić - znaleźć ?? Jako + dodali możliwość pisania rysikiem - block recognizer.

*

Offline awatar

• 316
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 05, 2008, 01:13:41 »
Nie dodali. Tylko w polskiej wersji tego nie ma i pewnie nadal nie będzie.

« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:44:20 »
Nie dodali. Tylko w polskiej wersji tego nie ma i pewnie nadal nie będzie.

OK w sumie miły dodatek ale może go nie być!! Bardziej zależy mi na rozwiązaniu problemu z pisaniem na klawiaturze, teraz wyskakują mi same cyfry ;(

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 06, 2008, 19:38:19 »
i co, jest w tym nowym WM w wersji eng. możliwość pisania na klawiaturze sprzętowej? Czy jak zainstaluję wersję eng i jak pojawi się polska wersja bez problemu będę mógł ją wgrać?

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 06, 2008, 20:30:08 »
sprawa się rozwiązała bo po odpaleniu softu w wersji eng i tak pokazuje mi ,że nie ten region i nie moge uaktualnić :-) także zostaje czekać...

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 07, 2008, 12:08:56 »
Szybciej doczekamy się śniegu niż nowego firmshitu  :-| z tego co widzę to już chyba wszyscy nasi sąsiedzi mogą pobrać aktualizacje tylko nie my, wiec szczęśliwego nowego roku wszystkim użytkownikom PL  :sleepy:

A jest może jakiś zmodyfikowany soft w PL ?? Pytam bo nie rozglądałem się ostatnio wiec nie wiem, a nie mam czasu szukać .  :mrgreen: 

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 07, 2008, 12:35:31 »
Widzisz przeciez ze jest opoznienie  :E o jakies pol miesiaca,wiec nie siej zametu i czekaj
Pozdro

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 07, 2008, 15:18:46 »
z tego co sie bawilem to nie moge pisac na klawiaturze:( ogromna strata! mam nadzieje ze jednak nie zapomna o nas i wypuszcza polski soft . Jesli chodzi o alternatywny soft PLki nie znalazlem.
Kolejne sprawa to wgranie EN softu naPL, jest taka mozliwosc tylko pytanie czy warto?

*

Offline saverock

• 28
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 07, 2008, 15:59:01 »
Nie sieje go :P tylko podsycam go  :evil:  :evil:  :evil: . Nie ukrywam ze sam sie nie moge doczakac tego zeby zobaczyc co nowego napłodzili eksperci from Asus  :shock: Tym bardziej ze sprzet kosztowal niecale 2 koła PLN a nie 500 czy 700 zeta, więc zniecierpliwienie chyba jest uzasadnione.  :S
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 16:02:51 wysłana przez saverock »

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 07, 2008, 18:41:38 »
Tak naplodzili eksperty ze juz po kilku dniach wydali SP1 do WM 6.1.System chodzil niestabilnie i co chwile zwiechy  :E
Jesli nie jestes chronicznie uzalezniony od pisania sms-ow i T9 oraz polskiej wersji WM, to proponuje wrzucic sobie  AIO.WM6.1.v0.22.Base.by.Sorg z tad http://asusmobile.ru/downloads/ i nie czekac juz na WM 6.1 PL,a "delektowac sie" duuuzo szybszym i stabilniejszym systemem oraz oczywiscie VGA.
Dlugo zastanawialem sie nad ta przesiadka ale teraz niczego nie zaluje,i jedynie zainstaluje sobie ten nowy WM 6.1 PL zeby zobaczyc czego nie ma w nim, a jest w Sorgu.I wracam z powrotem do 0.22 czekajac na nowsze wersje Sorga.
Pozdro

« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 07, 2008, 23:29:03 »
Tak naplodzili eksperty ze juz po kilku dniach wydali SP1 do WM 6.1.System chodzil niestabilnie i co chwile zwiechy  :E
Jesli nie jestes chronicznie uzalezniony od pisania sms-ow i T9 oraz polskiej wersji WM, to proponuje wrzucic sobie  AIO.WM6.1.v0.22.Base.by.Sorg z tad http://asusmobile.ru/downloads/ i nie czekac juz na WM 6.1 PL,a "delektowac sie" duuuzo szybszym i stabilniejszym systemem oraz oczywiscie VGA.
Dlugo zastanawialem sie nad ta przesiadka ale teraz niczego nie zaluje,i jedynie zainstaluje sobie ten nowy WM 6.1 PL zeby zobaczyc czego nie ma w nim, a jest w Sorgu.I wracam z powrotem do 0.22 czekajac na nowsze wersje Sorga.

Zainstalowałem sobie Sorga a teraz WM 6.1 EN org. właśnie żeby zobaczyć różnice miedzy nimi! Owszem Sorg ma VGA naprawdę super sprawa ma jeszcze kilka dodatkowych programów mniej lub bardziej przydatnych oraz możliwość pisania na klawiaturze sprzętowej! Ale są też minusy: program do kamery masakra działa wolno i losowo raz na jakiś czas wyskakują pasy na zdjęciach, czemu nie zostawił oryginalnej aplikacji?!
W oryginale na ekranie TODAY jest opcja Wireless dzięki której można włączyć/wyłączyć Wifi, BT, GSM, oraz transmisje danych - tej ostatniej opcji nie ma w Sorgu dla mnie jest to minus. Pytanie z kwestii bezpieczeństwa czy można ufać alternatywnemu oprogramowaniu, czy ktoś weryfikował co ten soft może robić za naszymi plecami? Jeśli chodzi o wydajność mam mieszana uczucia czy Sorg jest lepszy ja dużych różnic nie zauważyłem szczególnie podczas pracy w VGA, zresztą on chyba też został stworzony na bazie WM6.1 org a może nie? Może to wersja 6 z gifem startowym z 6.1 i retuszem w oknie system skoro w Oryginalnej wersji jest możliwość pisania rysikiem po block recognizer a tu tego nie ma?!

Nie używam T9 ale pisanie smsow notatek itd jest dużo prostsze na zwykłej klawiaturze idąc ulicą a nie skakac z rysikiem i mieś obie ręce zajęte! Klawiatura sprzętowa jest zaletą tego telefonu i nie ukrywam że gdyby nie ona wybrałbym coś z większym ekranem i VGA w standardzie!

Zaraz ktoś napisze po co ci aparat, klawiatura itd. Nie chce żeby wyglądało to tak że jestem nowy i się mądrze ale gdybym tak myślał kupił bym iPhona który jest takim multimedialnym hitem który nie obsługuje mmsów a GPS działa chyba w USA ja się za tą usługę co miesiąc zapłaci....

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 08, 2008, 12:17:46 »
Chyba bardzo spieszyles sie z napisaniem tego posta i nie potestowales tego romka za dobrze!

Zgadza sie Cool Camera jest wolniejsza ale to raczej przez tryb VGA,a stardardowa Camera dziala w trybie QVGA,jednak jest to minusem.
Nie mowie ze jest to system idealny ale duzo lepszy od oryginala.Pomimo wiekszej rozdzielczosci system i tak dziala szybciej niz WM 6.0.Po SR w trybie VGA jest wiecej RAMu niz na oryginale w QVGA! ok 26 MB
W todayu sa te same wtyczki co w Oryginale tylko trzeba je wlaczyc w ustawieniach!
Tu takze jest mozliwosc pisania w notatniku rysikiem, nie wiem dlaczego tego nie zauwazyles ?
Instalujesz latke ABC od Diamonda i piszesz normalnie klawka sprzetowa (bez latki trzeba za kazdym razem wlaczac ABC) jednak bez T9 pl (jeszcze) Domyslnie ustawiony jest T9 EN

Zanim zacznesz wypisywac takie "minusy" sprawdz to wczesniej .

Poczekaj az wyjdzie WM 6.1 PL i wtedy napewno pojawia sie pliki z T9 PL i pewnie kilka innych rzeczy.Poza tym jest cala masa softow ktore wg. uznania mozna sobie doinstalowac zwiekszajac funkcjonalnosc urzadzenia.Ale to jest twoj wybor.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2008, 12:19:17 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro