Tak naplodzili eksperty ze juz po kilku dniach wydali SP1 do WM 6.1.System chodzil niestabilnie i co chwile zwiechy 
Jesli nie jestes chronicznie uzalezniony od pisania sms-ow i T9 oraz polskiej wersji WM, to proponuje wrzucic sobie AIO.WM6.1.v0.22.Base.by.Sorg z tad http://asusmobile.ru/downloads/ i nie czekac juz na WM 6.1 PL,a "delektowac sie" duuuzo szybszym i stabilniejszym systemem oraz oczywiscie VGA.
Dlugo zastanawialem sie nad ta przesiadka ale teraz niczego nie zaluje,i jedynie zainstaluje sobie ten nowy WM 6.1 PL zeby zobaczyc czego nie ma w nim, a jest w Sorgu.I wracam z powrotem do 0.22 czekajac na nowsze wersje Sorga.
Zainstalowałem sobie Sorga a teraz WM 6.1 EN org. właśnie żeby zobaczyć różnice miedzy nimi! Owszem Sorg ma VGA naprawdę super sprawa ma jeszcze kilka dodatkowych programów mniej lub bardziej przydatnych oraz możliwość pisania na klawiaturze sprzętowej! Ale są też minusy: program do kamery masakra działa wolno i losowo raz na jakiś czas wyskakują pasy na zdjęciach, czemu nie zostawił oryginalnej aplikacji?!
W oryginale na ekranie TODAY jest opcja Wireless dzięki której można włączyć/wyłączyć Wifi, BT, GSM, oraz transmisje danych - tej ostatniej opcji nie ma w Sorgu dla mnie jest to minus. Pytanie z kwestii bezpieczeństwa czy można ufać alternatywnemu oprogramowaniu, czy ktoś weryfikował co ten soft może robić za naszymi plecami? Jeśli chodzi o wydajność mam mieszana uczucia czy Sorg jest lepszy ja dużych różnic nie zauważyłem szczególnie podczas pracy w VGA, zresztą on chyba też został stworzony na bazie WM6.1 org a może nie? Może to wersja 6 z gifem startowym z 6.1 i retuszem w oknie system skoro w Oryginalnej wersji jest możliwość pisania rysikiem po block recognizer a tu tego nie ma?!
Nie używam T9 ale pisanie smsow notatek itd jest dużo prostsze na zwykłej klawiaturze idąc ulicą a nie skakac z rysikiem i mieś obie ręce zajęte! Klawiatura sprzętowa jest zaletą tego telefonu i nie ukrywam że gdyby nie ona wybrałbym coś z większym ekranem i VGA w standardzie!
Zaraz ktoś napisze po co ci aparat, klawiatura itd. Nie chce żeby wyglądało to tak że jestem nowy i się mądrze ale gdybym tak myślał kupił bym iPhona który jest takim multimedialnym hitem który nie obsługuje mmsów a GPS działa chyba w USA ja się za tą usługę co miesiąc zapłaci....