P750 - blokowanie LCD podczas rozmowy

• 17 Odpowiedzi
  • 2368 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline salat

• 20
    • X
P750 - blokowanie LCD podczas rozmowy
« dnia: Styczeń 02, 2009, 11:46:22 »
Witam,
Czy ktoś może wie czy można tak ustawic P750 aby po odebraniu polączenia, podczas rozmowy automatycznie ekran LCD przestał reagowa na dotyk? Może ktoś zna nazwę softu, który to załatwi?
Za każdym razem gdy się zapomnę to zawsze podczas rozmowy naklikam sobie coś uchem :-)

Pozdrawiam

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
Odp: P750 - blokowanie LCD podczas rozmowy
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2009, 11:59:48 »
Ekran się wyłączy po czasie jaki masz ustawiony w menu podświetlenie. U mnie tak to działa
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2009, 12:07:33 »
Ja używałem Phone Screenlock:
http://www.mobihand.com/windowsmobile247/product.asp?id=12415

Co prawda płatny, ale nic lepszego nie udało mi się znaleźć. Jak dla mnie to warto było wydać pieniądze, bo sprawdzał się naprawdę dobrze - można ustalić czas po jakim ma blokować ekran (ja miałem od razu po rozpoczęciu rozmowy) oraz na jaki czas ma odblokować ekran po naciśnięciu joysticka (np. jeśli musisz coś zanotować albo po prostu rozmawiasz z infolinią i trzeba wybrać opcję rozmowy z pada).

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2009, 14:39:55 »
Ja tam po prostu się nauczyłem trzymać aparat tak by nie dotykać do ucha i tyle ;) A jak daje komuś dzwonić to blokuje PDA holdem i wtedy można dotykać LCD ile wlezie ;)
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2009, 17:47:35 »
u mnie blokowanie holdem nie pomaga, nadal mam 6 dotykowych klawiszy ktore mi sie czesto wlaczaja podczas rozmowy co mnie wkurza niemiłosiernie. z reszta "Start" i reszta tez działa.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 17:51:33 »
wejdź w start -> settings -> na samym dole masz Wakeup Source uruchom, odptaszkuj OK i gotowe
dopóki nie odblokujesz holdem PDA samo się nie uruchomi ani klawiszem ani ekranem

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:02:29 »
U mnie hold nie dziala nawet po odfajkowaniu w ustawieniach trybu wybudzania. Hold dziala tylko wylacznie w trybie czuwania ale jak ktos zadzwoni to hold sie wylacza. Jak zakonczysz rozmowe hold jest ponownie aktywny. Jedyny spokob na reczne zablokowanie wyswietlacza dotykowego podczas rozmowy to przesuniecie suwaka do gory tak jak wtedy kiedy wlaczamy w tryb uspienia.
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:22:37 »
no w momencie nadejścia połączenia to chyba dobrze
ciężko byłoby zawsze najpierw odholdowywać a dopiero potem odbierac połączenie zielona słuchawką
jaki masz rom?

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 16, 2009, 00:40:58 »
Ja hold'em wyłączam wyświetlacz całkowicie i po problemie. Zaraz po odebraniu hold raz do góry i nie ma problemu.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2009, 08:55:18 »
Wszystkim którzy męczą się z u....dliwym ekranem podczas rozmowy w Asusie proponuję soft S2U2 (Slide 2 Unlock 2) ze strony

http://www.ac-s2.com/

Opis w języku lengłidż angielnskim:
S2U2 is a simple lock/unlock application which has the iPhone style slide unlocking. It can be used as a screensaver while you don't use your device. It has CallerID function (but may not work on some devices, so please try it first); S2P control plugin; and volume control.

Funkcjonalny i efektowny zarazem bo taki iPhone'owy...

Zawiera wiele przydatnych funkcji związanych z kontrolą ekranu m.in. wyłączanie ekranu po rozpoczęciu rozmowy... dla mnie rządzi.

I jest FREEWARE!

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:56:40 »
Wszystkim którzy męczą się z u....dliwym ekranem podczas rozmowy w Asusie proponuję soft S2U2 (Slide 2 Unlock 2) ze strony

http://www.ac-s2.com/

Opis w języku lengłidż angielnskim:
S2U2 is a simple lock/unlock application which has the iPhone style slide unlocking. It can be used as a screensaver while you don't use your device. It has CallerID function (but may not work on some devices, so please try it first); S2P control plugin; and volume control.

Funkcjonalny i efektowny zarazem bo taki iPhone'owy...

Zawiera wiele przydatnych funkcji związanych z kontrolą ekranu m.in. wyłączanie ekranu po rozpoczęciu rozmowy... dla mnie rządzi.

I jest FREEWARE!

Wszystko by było świetnie, gdyby nie to, że na P750 na oryginalnym romie z Win6.1 często po odebraniu rozmowy telefon się zawiesza. Chyba, że nie ściągnąłem właściwej wersji, a szkoda bo programik bardzo fajny.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:02:11 »
ja działam na WM6.0 i najnowsza wersja S2U2 - bez zawieszek

*

Offline mrblur

• 43
    • Strona domowa
  • Sprzęt: Asus P750 -> HTC Vision/G2
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:18:02 »
Tryb GDI i wyłączone całe zarządzanie zasilaniem i ekranem w S2U2 i.. działa :) Zauważyłem że wcale się nie wiesza, tylko blokuje ekran i klawiaturę :)

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:46:43 »
Tryb GDI i wyłączone całe zarządzanie zasilaniem i ekranem w S2U2 i.. działa :) Zauważyłem że wcale się nie wiesza, tylko blokuje ekran i klawiaturę :)

Możesz napisać jak masz ten program skonfigurowany, jest co prawda po polsku ale nie widzę tam trybu GDI i gdzie wyłączyć całe zarządzanie zasilaniem i ekranem. I czy przycisk Hold masz ustawiony w położeniu 0 czy np w położeniu Blokady?

*

Offline mrblur

• 43
    • Strona domowa
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:11:02 »
mam wersję eng:

S2U2 Settings:
 Advanced -> Display mode -> GDI
 Advanced -> Safe Mode -> On

Nie używam S2U2 do zegarka ani wyświetlania tapetki, ponieważ P750 ma suwak blokady, S2U2 nie musi mi blokować ekranu, więc:
S2U2 Settings -> Lock when device wakes up -> OFF
 S2U2 Settings -> Lock when screen is blank -> OFF

W zasadzie używam S2U2 tylko do pełnoekranowego CallerID:
 Phone -> CallerID -> FullScreen

Ciebie interesuje jeszcze:
Blank screen on talk -> ON

I.. nie twierdzę żę PDA nie wiesza się wcale, zdarzają mu się zwisy  - jeden w tygodniu, ale to i tak lepiej jak było (kilka dziennie) :)

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 29, 2009, 15:17:27 »
mam wersję eng:

S2U2 Settings:
 Advanced -> Display mode -> GDI
 Advanced -> Safe Mode -> On

Nie używam S2U2 do zegarka ani wyświetlania tapetki, ponieważ P750 ma suwak blokady, S2U2 nie musi mi blokować ekranu, więc:
S2U2 Settings -> Lock when device wakes up -> OFF
 S2U2 Settings -> Lock when screen is blank -> OFF

W zasadzie używam S2U2 tylko do pełnoekranowego CallerID:
 Phone -> CallerID -> FullScreen

Ciebie interesuje jeszcze:
Blank screen on talk -> ON

I.. nie twierdzę żę PDA nie wiesza się wcale, zdarzają mu się zwisy  - jeden w tygodniu, ale to i tak lepiej jak było (kilka dziennie) :)

Jeżeli chodzi o zwiechy, to Win 6.1 praktycznie mi się nie wieszał i nie mówię tu o resecie raz w tygodniu ale może raz na trzy miesiące, do momentu zainstalowania S2U2. Ktoś powie: To go odinstaluj. Tak, ale z S2U2 przesuwanie Holdem można ograniczyć do minimum, a to z kolei wpływa na jego żywotność a to już ma znaczenie bo przypuszczam, że oprócz pękającej obudowy to będzie drugi element, który będzie niedługo szwankował. Znasz może jakiś inny program tego typu?

*

Offline mrblur

• 43
    • Strona domowa
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 29, 2009, 23:48:19 »
Jakoś nic mi nie przychodzi do głowy... Ewentualnie zawsze można wyłączyć samoczynne wyłączanie PDA i używać blokady z windowsa ;)

PS. Zeszliśmy z tematu, ale SPB Mobile Shell nie miał takiej funkcjonalności?

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 30, 2009, 09:39:39 »
Niestety nie dopatrzyłem się w SPB Mobile Shell funkcji automatycznej blokady ekranu lcd