Nie można nawiązać połączenia - asus p750

• 7 Odpowiedzi
  • 1916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie można nawiązać połączenia - asus p750
« dnia: Czerwiec 27, 2008, 17:47:48 »
Pewnie zaraz dostanę baty że już to gdzieś było, ale nie udało mi się dokopać:

- w ciągu miesiąca już po raz 3 zdarzyła mi się sytuacje że nie mogłem wykonać połączenia! przy wyborze numeru pojawia się następujący komunikat:
"Nie można nawiązać połączenia. Sygnał jest niedostępny albo numer jest nieprawidłowy. Sprawdź numer i spróbuj później"
-pomaga SR i gdy zadzwonię na swój numer z innego telefonu - jakby się coś odblokowywało i już wszystko normalnie.
Dodam, że numer jest prawidłowy, a zasięg w/g battery satus 78%...
Wolałbym znać przyczynę...
Może ktoś, kiedyś...miał podobne perypetie-z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie.

Odp: Nie można nawiązać połączenia - asus p750
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:24:59 »
Witam. Mam ten sam problemzasięg jest na full, do mnie zadzwonić można, a mi wyskakuje dokładnie taki sam komunikat -  i nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić, chyba będę musiał przejść się do serwisu i niech na gwarancję wezmą i zbadają sytuację - może ktoś wie jak sobie z tym poradzić bez spacerów do serwisu ??

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2009, 13:34:27 »
zanim serwis - hr i zobacz czy na czystym systemie problem występuje
czasem jakis soft coś namiesza

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2009, 18:44:50 »
Hr zrobiłem we środę, działał pięknie i bez problemów poza tym że słabo mu idzie z łapaniem sygnału (no ale to chyba minus urządzenia które GSM ma jako opcję a nie podstawę) ... dzisiaj wtorek i od rana znowu ten błąd zaczął wyskakiwać - jedyne zmiany jakie zrobiłem to zainstalowałem SKYFIRE - ale to zaraz po hr.....
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 18:48:46 wysłana przez Bartmst »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 28, 2009, 18:53:05 »
w takim razie tylko serwis  :(

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2009, 19:22:57 »
Znalazłem jeszcze coś nowego... gdy wyskakuje ten błąd, osoby które chcą do mnie zadzwonić dostają sygnał "zajęte" - dziwne ale trudno ..

Znalazłem też rozwiązanie - może tylko tymczasowe, ale w razie "W" może dać radę - wystarczy zwyczajnie zresetować asusa i nagle łapie sygnał i znowu działa pięknie

Nie zmienia to jednak faktu że serwis trzeba będzie odwiedzić - Dzięki !

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2009, 17:03:48 »
sporo męczenia się i wszystko na nic, już 3 razy oddawałem do serwisu z tym samym błędem, za każdym razem coś wymieniali, odsyłali i wszystko od nowa, nie wiem czy jest sens wysyłać jeszcze raz... może zainstalować nowy soft.... może coś poradzicie?

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2009, 17:30:16 »
Przestaw na sztywno Asusa na zwykły zasięg GSM, zamiast trybu automatycznego przełączania pomiędzy 3G a GSM. U mnie występował ten sam błąd w mieszkaniu, w bliskim sąsiedztwie nadajnika plusa. Na zwykłym GSM jedzie idealnie, 3G czasem wcale. Przełączanie głupiało, bo niby zasięg był znakomity, ale jednak coś było nie tak... W innych miejscach wszystko działało poprawnie. Ten sam objaw był na nokii. Spróbuj, czy pomoże...
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200