kolejne pytanie laika...

• 9 Odpowiedzi
  • 723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kawior74

• 36
  • ...mis, miś świńska rura nie miś
  • Sprzęt: BlackBerry Bold 9700
kolejne pytanie laika...
« dnia: Marzec 18, 2009, 17:20:39 »
Witam
Zainstalowałem sobie advanced config na moim P750 z WM6.1 zawołał mi że muszę zainstalować .Net Compact Framework 3.5 -> zassałem to i chciałem to zainstalować niestety nie mogę albo jestem tak głupi. Jak wgrywam go na asusa to wywala mi komunikat ze nie ma żadnej aplikacji z nim przypisanej, jak odpalam na kompie to się ładnie instaluje...ludzie powiedzcie co robię nie tak.?
bo mi ręce opadają.
pozdrawiam

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
Odp: kolejne pytanie laika...
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2009, 17:31:05 »
podpinasz telefon do kompa musi byc AS i odpalasz instalacje z kompa zainstaluje sie w kompie potem w tel i to cala filozofia :)

*

Offline kawior74

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 18, 2009, 17:48:09 »
co to za skrót AS..?
pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 18, 2009, 18:29:29 »
podstawa
ActiveSync
a jeśli masz Vistę to WMDC Windows Mobile Device Center

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2009, 18:37:32 »
Jeżeli masz system Windows XP na komputerze to musisz sobie zainstalować program Active Sync, natomiast jeśli masz Vistę masz już bardzo podobny program wbudowany w system, nie potrzeba nic instalować. Program ten jest potrzebny, ponieważ pozwala on komputerowi PC komunikować się z Twoim PDA. Następnie podłączasz swojego Asusa poprzez kabel USB i czekasz, aż program odnajdzie podłączony sprzęt. Później uruchamiasz instalowanie .Net Compact Framework i klikasz dalej, dalej, dalej... Jakbyś normalnie instalował sobie kolejny program na swoim komputerze. W pewnej chwili na ekranie wyskoczy Ci komunikat, żebyś upewnił się czy program nie wymaga wykonania pewnych kroków na PDA (albo jakoś podobnie, nie pamiętam dokładnie ;) ). Wtedy na ekranie PDA pojawi się komunikat, że program pochodzi z niepewnego źródła i czy chcesz kontynuować, ewentualnie jakiś jeszcze inny komunikat - również nie pamiętam dokładnie. Później być może nastąpi soft reset urządzenia i tyle. Zainstalowane ;)
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline kawior74

• 36
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2009, 18:43:55 »
Jeżeli masz system Windows XP na komputerze to musisz sobie zainstalować program Active Sync, natomiast jeśli masz Vistę masz już bardzo podobny program wbudowany w system, nie potrzeba nic instalować. Program ten jest potrzebny, ponieważ pozwala on komputerowi PC komunikować się z Twoim PDA. Następnie podłączasz swojego Asusa poprzez kabel USB i czekasz, aż program odnajdzie podłączony sprzęt. Później uruchamiasz instalowanie .Net Compact Framework i klikasz dalej, dalej, dalej... Jakbyś normalnie instalował sobie kolejny program na swoim komputerze. W pewnej chwili na ekranie wyskoczy Ci komunikat, żebyś upewnił się czy program nie wymaga wykonania pewnych kroków na PDA (albo jakoś podobnie, nie pamiętam dokładnie ;) ). Wtedy na ekranie PDA pojawi się komunikat, że program pochodzi z niepewnego źródła i czy chcesz kontynuować, ewentualnie jakiś jeszcze inny komunikat - również nie pamiętam dokładnie. Później być może nastąpi soft reset urządzenia i tyle. Zainstalowane ;)

Dziękuje ślicznie naprawdę pomogliście mi.
Wielki szacun.
pozdrawiam

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 18, 2009, 18:45:13 »
Nie ma za co dziękować, ja całą swoją wiedzę na temat PDA również zawdzięczam ludziom z tego forum ;)
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline kawior74

• 36
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 18, 2009, 19:21:49 »

zrobiłem tak jak pisałeś i nic, nic mi sie nie pojawiło ani nie zainstalowało - pomocy
Napisane: Marzec 18, 2009, 19:18:08
a i mam Viste, asusiak łączy się kablem USB ..i inne aplikację tak właśnie instaluję.

*

Offline kawior74

• 36
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 18, 2009, 20:18:50 »
 :D już dałem radę jest ok... ;-)

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 18, 2009, 20:19:37 »
Bo .Net Compact Frameworka nie zobaczysz nigdzie w PDA. To jest swego rodzaju poprawka do Windowsa Mobile ;) Spróbuj teraz zainstalować advanced config i uruchomić. Powinno pójść ;)

Oooo, widzę, że w czasie kiedy pisałem posta dałeś sobie radę - super ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 20:21:10 wysłana przez kermitjr »
Asus P750
Mio MOOV 200