P750: odbieranie połączeń w czasie pracy AutoMapy

• 9 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

P750: odbieranie połączeń w czasie pracy AutoMapy
« dnia: Grudzień 29, 2008, 02:42:50 »
Albo ja coś nie tak robię, albo coś jest nie tak zrobione/ustawione: przy włączonej nawigacji przychodzące połączenie nie pokazuje ekranu, na którym można włączyć głośnik zewnętrzny, więc trzeba się szamotać, naciskać paluchem na ekran itd. Jest zapewne bardziej niebezpieczne niż używanie zwykłego telefonu bez zestawu głośnomówiącego.

W dodatku automatyczny odbiór można włączyć tylko przy podłączonej słuchawce... Chyba, że ktoś z was potrafi to ominąć, a także zautomatyzować włączanie głośnika zewnętrznego?

Pzdr
Maciej L

*

Offline kermitjr

• 298
Odp: P750: odbieranie połączeń w czasie pracy AutoMapy
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2008, 10:06:43 »
U mnie podczas włączonej nawi pojawia się normalny komunikat o nadchodzącym połączeniu, jak podczas normalnej pracy urządzenia. Muszę palcem wcelować w odbierz, a później drugi raz palcem przełączyć na głośnik. Właśnie dlatego bardzo nie lubię jak ktoś do mnie dzwoni wtedy :P Mam AutoMapę 5.0.5 - może ma to jakieś znaczenie... Szukałem trochę jakiegoś rozwiązania, niestety nie znalazłem...
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline critu

• **
  • 240
  • REGULAMIN - AVATAR
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2008, 17:12:40 »
Nie ukrywam, że też mnie to boli. Podczas navigowania jak ktoś zadzwoni to nie mam opcji aby przełączyć go na głośnik. Może ktoś ma jakiś sposób na to, aby przycisk włączania głośnika był widoczny.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2008, 17:19:08 »
Np. Vito Audio Notes ma funkcje automatu wlaczenia glosnika, oprocz tego nagrywa rozmowy.Niestety platny  :-?
Pozdro

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 31, 2008, 14:51:38 »
ja używam zestaw parrota MK6100 mam mapę garmina połączenia przychodzące wyświetla mi na wyświetlaczu zestawu a mapa działa dalej  natomiast w Tomtomie pokazuje drogę ale juz nie gada po zakończeniu rozmowy następuje kilku sekundowa zwiecha :) i działa dalej mam p750

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2009, 23:42:23 »
Wygląda na to, że w AutoMapie 5.3 nie ma tego problemu (niewidoczny ekran, na którym się włącza głośnik zewnętrzny), właśnie wypróbowałem, więc alarm chyba odwołany.

Ale kwestia automatycznego odbioru i włączania głośnika pozostaje.

Pzdr
Maciej L

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2009, 08:08:06 »
Witam
W m650 takie coś nie występuje, natomiast w najnowszej am 5.3.0 - tak :/
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline pszem

• **
  • 157
    • Fotografia
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2009, 14:52:15 »
Jak dotad minimalizowalem automape przyciskiem minimalizuj i wybieralem glosnik, jednak jest prostszy manewr wciskasz raz zielona sluchawke a potem wciskasz ponownie i przytrzymujesz ja kilka sec, wtedy uaktywnia sie glosnik

*

Offline bobi1326

• **
  • 108
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 25, 2009, 00:22:49 »
Te niedogodności czasami zmuszają do zakupu jakiegoś w miarę taniego GPSu do samochodu. Chociaż mieć GPS w telefonie, a nie korzystać z niego to też bezsens.

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2009, 18:48:21 »
Prędzej kupiłbym jak najtańszy telefon i na czas jazdy samochodem przekładałbym karty SIM. W końcu PDA mam nie tylko dla telefonu i GPS-u... A szczerze mówiąc ostatnio wkurzyłem się na nawigacje i zacząłem jeździć na "bata", czyli z CB radiem i jeździ mi się genialnie. Czasem po prostu technika nie zastąpi czynnika ludzkiego ;)
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200