dzwonki w p750

• 8 Odpowiedzi
  • 1077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dzwonki w p750
« dnia: Sierpień 28, 2008, 20:06:09 »
witam
pare dni temu nabylem p750 i mam prolem z ustawieniem dzownkow
1 czy da sie ustawic dowolny dzwonek mp3 jako sygnal budzika ? jesli tak to jak ?
2 czy aplikacja ur time odtwarza pliki mp3 ? jesli tak to jak ?
3 czy da sie ustawic dowolny plik mp3 jako dzownek przychodzacej wiadomosci ? jesli tak to jak ?
pozdrawiam

Odp: dzwonki w p750
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2008, 04:09:38 »
1.Start->ustawienia->ustawienia dzwonka : pokazuje piosenki ktore masz w telefonie wystaczy zaznaczyc ktora chcesz miec do wyboru jako dzwonek i OK, potem przy zmianie dzwonka w ustawieniach telefonu juz ta piosenka bedzie dostepna
2. z tego co wiem NIE
3. mozna wgrywajac dzwiek do jakiegos katalogu w ktorym sa dzwieki wiadomosci chyba w Windowsie - ktos o tym pisal ale nie pamieta

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2008, 19:52:42 »
1. Oczywiscie ze mozna,wystarczy ze wrzucisz do fona wybrany plik muzyczny i w zwyklym exploatorze WM przytrzymasz go i na dole znacz "Ustaw jako dzwonek".
2.  Nie odtwarza .mp3, ale zawsze mozna sobie dany plik przekonwertowac na .mid, jesli bardzo chcesz uzywac UR Time.
3.  Start-Ustawienia-Dzwieki i powiadomiemia-Powiadomienia i tam mozesz przypisac dzwieki do roznych operacji
Ale wytarczy tez poczytac instrukcje...
Pozdro

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:32:20 »
1 chodzilo mi o ustawieniemp3 jako sygnal BUDZIKA

2 no to chyba bede musial przerobic na .mid'y - dzieki :)

3 problem w tym ze w przypisywaniu dzwonkow do roznych operacji wybierajac nowy sms mozna wybrac tylko standartowe dzwonki nie mozna wybrac nic z karty pamieci ani nic w tym stylu, a nie wiem gdzie sa dzwonki wiadomosci windowsowskie zeby tam dorzucic swoje :)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:40:33 »
3) Z tego co wiem to muszą być w formacie wav (mid może też, ale nie próbowałem), wrzuć go potem do folderu Windows.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2008, 20:59:13 »
1 chodzilo mi o ustawieniemp3 jako sygnal BUDZIKA

2 no to chyba bede musial przerobic na .mid'y - dzieki :)

3 problem w tym ze w przypisywaniu dzwonkow do roznych operacji wybierajac nowy sms mozna wybrac tylko standartowe dzwonki nie mozna wybrac nic z karty pamieci ani nic w tym stylu, a nie wiem gdzie sa dzwonki wiadomosci windowsowskie zeby tam dorzucic swoje :)

1.Sory moja pomylka,dzwiek dzwonka musi miec rozszerzenie.wav
2. .Wav moze tez pojdzie(latwiej przekonwertowac) sprobuj
3.W folderze Windows,.mp3 pojdzie
Pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:25:13 »
ok problem z sygnalem sms rozwiazany wrzucielm mp3 do windowsa i dziala
ale niestety nadal problem z budzikiem: przekonwertowalem mp3 na wav i wrzucilem do windowsa, plik plik pojawil si ena liscie sygnalow budzika niestety jak probuje go ustawic ustawienie automatycznie przeskakuje na default, ktos wie moze dlaczego tak sie dzieje ?
ur time nie odtwarza wav :( probowalem wlasnie, nawet nie widzi takich plikow tylko widzi mp3 i mid ale mp3 nie odtwarza :(
czy moze ktos zna jakis budzik ktory mozna osobno sobie zainstalowac? taki ktory odtwarza mp3 i bez zadnych innych ograniczen ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2008, 10:26:48 wysłana przez Marysiek »

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2008, 20:16:06 »

czy moze ktos zna jakis budzik ktory mozna osobno sobie zainstalowac? taki ktory odtwarza mp3 i bez zadnych innych ograniczen ?

Polecam Wizcode Pocket Alarm i phoneAlarm Pro - "niestety oba platne" a tu masz kilka do wyboru [PIRACTWO]/search.php?keywords=pocket+alarm&fid%5B%5D=0&sc=1&sr=topics&sf=titleonly]http://forum.[PIRACTWO]/search.php?keywords=pocket+alarm&fid%5B%5D=0&sc=1&sr=topics&sf=titleonly[/url] tez niektore za $$$
Pozdro

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 31, 2008, 23:03:29 »
dziekuje slicznie :)
pozdrowionko