Zepsuta klawiatura alfanumeryczna?

• 13 Odpowiedzi
  • 2316 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zepsuta klawiatura alfanumeryczna?
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:18:56 »
Witam!
od dzisiaj jestem posiadaczem nowego p750 i juz mam 1 problem ;<  Mianowicie, po wciśnieciu ktoregokolwiek z przycisków na klawiaturze, telefon nie reaguje!
Włączyłem menu pisania sms'ów, u dołu ekranu przestawiłem tryb na t9 i nic! kursor jest na pozycji do pisania, ale wciskanie przyciskow nie skutkuje, dziala na pewno joystick, czerwona oraz zielona sluchawka, przycisk 'ok', oraz ten w lewym dolnym rogu, do zmiany aplikacji. Reszta w ogole nie reaguje, nawet sie podswietlanie nie włącza.
Tak więc podsumowując:
1) jestem idiotą i przeoczyłem coś w instrukcji telefonu, co do aktywacji klaw. alfanumerycznej
2) mam zajebistego pecha i jutro będę musiał iść oddać to na gwarancję?

Z góry dziękuję za odp. pozdrawiam ;<

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
Odp: Zepsuta klawiatura alfanumeryczna?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:39:05 »
w tym tel klawiatura numeryczna służy jedynie do wprowadzania np numeru tel., a sms i inne tekstowe rzeczy wpisujesz z poziomu ekranu. Na poziomie głównego okna wciśnięcie któregokolwiek numerycznego powoduje otwarcie książki z tel.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:20:06 »
u mnie wciśnięcie któregokolwiek z przycisków numerycznych, powoduje... nic. Eh, jutro trzeba się wybrać z tym ustrojstwem do sklepu.. :<
Poza tym, w trakcie pisania sms'a po ustawieniu opcji t9 raczej powinno sie dac pisać ta klawiatura, bo po co innego by ona miała być? no nic, mam jeszcze tylko takie pytanie, ile się czeka mniej-więcej na zwrot urządzenia z serwisu? :<

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:32:14 »
w tym tel klawiatura numeryczna służy jedynie do wprowadzania np numeru tel., a sms i inne tekstowe rzeczy wpisujesz z poziomu ekranu. Na poziomie głównego okna wciśnięcie któregokolwiek numerycznego powoduje otwarcie książki z tel.
No co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież normalnie można pisać smsy, wszelkie inne polecenia tekstowe, wstukiwać numer etc z poziomu klawiszy, a nie klawiatury ekranowej! Jedynie w przypadku IE istnieje przymus korzystania z klawiatury ekranowej.
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:10:48 »
a w jakim sofcie piszesz te smsy ja od początku mam sorga i mi to nie działa :)

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:47:05 »
heh, wyciagnalem karte sim, odpalilem telefon i teraz wszystko dziala :|

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:05:20 »
a w jakim sofcie piszesz te smsy ja od początku mam sorga i mi to nie działa :)
na sorgu, dziala rowniez w notatniku, wordzie, wiadomosciach, przegladarce internetowej, gg.....
oczywiscie dla pelnej wygody korzystania- coby nie wlaczal sie domyslnie za kazdym razem nam angielski badz ruski T9 trza dograc latke ale i bez tego klawiatura i wpisywanie z niej powinno dzialac wszedzie

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:08:59 »
na sorgu, dziala rowniez w notatniku, wordzie, wiadomosciach, przegladarce internetowej, gg.....
oczywiscie dla pelnej wygody korzystania- coby nie wlaczal sie domyslnie za kazdym razem nam angielski badz ruski T9 trza dograc latke ale i bez tego klawiatura i wpisywanie z niej powinno dzialac wszedzie

potwierdzam  :ok: a jak komuś coś nie działa na Sorgu ( 0.22 bo o tej wersji myśle) niech poszuka błędu w ustawieniach, prawdę mówiąc dopiero na Sorgu klawiatura sprzętowa zaczyna być używana, choćby w przeglądarkach....

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:22:40 »
lub jesli nie w ustawieniach to HR/ponowne wgranie romu i wowczas dopiero kombinowanie czy usterka jest hardwareowa :)

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 09, 2009, 20:34:15 »
Miałem taki przypadek i pomogło wgranie fixa z strony asusa. Problem znany, czasem niestety niektóre aplikacje i tak nie tolerują fixa, ale sms`y dało się pisać
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 10, 2009, 16:30:55 »
Kurde macie rację aż z ciekawosci wgrałem fixa i działa :grin:. re_   o jakiej łatce piszesz?

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 10, 2009, 19:00:06 »
mialem na mysli latke z touch duala ktora to zmieniala ze domyslnie nie byl T9 tylko abc

*

Offline kosmita12

• *
  • 94
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 10, 2009, 20:06:55 »
a dokładniej możesz napisać o co chodzi albo zapodać jakiś link skoro działa mi juz :) klawiatura to odpalę ją do końca.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 10, 2009, 22:00:19 »
a dokładniej możesz napisać o co chodzi albo zapodać jakiś link skoro działa mi juz :) klawiatura to odpalę ją do końca.
ale msz ja odpalona do konca to tylko fix dla wygody zeby nie miec tego gownianego T9 jako domyslnie metoda wprowadzania z klawiatury wrzuce jak bede trzezwiejszy