p750 opóźnienie na lcd przy poł przych oraz piszczący LCD :/

• 1 Odpowiedzi
  • 591 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
p750 opóźnienie na lcd przy poł przych oraz piszczący LCD :/
« dnia: Grudzień 26, 2008, 12:06:03 »
Witam serdecznie
Po powrocie z serwisu, w moim p750 zaczęły się dziać dwie dziwne rzeczy.
1. Przy połączeniu przychodzącym jest 1-2sec zanim się coś pojawi na wyświetlaczu i wyda dźwięk :/ Wcześniej po wgraniu radio najnowszego radio-rom`u problem znikł. H-R nie pomógł. Obecnie posiadam wm6.0. Wgrywać wm6.1 oraz łatke?
2. Ekran zaczął piszczeć :/ Gdy podczas rozmowy się go wyłączy - jest ok

Wysyłać ponownie na serwis z ekranem?
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
Odp: p750 opóźnienie na lcd przy poł przych oraz piszczący LCD :/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2008, 11:12:17 »
Z tym romem to oczywiście, że wgrać WM 6.1 itd.
Jeśli chodzi o piszczący ekran… to moim zdaniem ciche piszczenie wydaje prawie każde urządzenie, P750 też jak jest tylko włączone podświetlanie to już piszczy, ja to słyszę a wiem że nie wszyscy to słyszą!
Dla przykładu ładowarka noki jak się ją podłączy do prądu piszczy bardzo wysokimi tonami i z jak się pytałem różnych ludzi kto to słyszy to na 10 osób słyszała to prócz mnie jeszcze tylko jedna osoba. I dlatego jak siedzę w nocy przed laptopem i mam przed sobą P750 i włączy się ekran to słyszę właśnie to piszczenie.
Tak samo jest jak się przyłoży tylni głośniczek do ucha przy wyłączonym ekranie to nic nie słychać a jak się włączy ekran to już „piszczy”. Może to jest jakaś niedoróbka ale ja to słyszę w wielu innych urządzeniach.

Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)