Widze ze kilka postow dotyczy dosc przecietnie dzialajacej baterii standardowej 1300mAh w Asus p750.
Chcialem podzielic sie z uzytkownikami P750 ( i nie tylko ) moim zakupem.
2 tygodnie temu zaryzykowalem zakup na
http://shop.eten.hu/mugen-power-3000mah-extended-battery-for-asus-mypal-a750-with-battery-door-black-p-315.htmli powiem szczerze ze naprawde nie zaluje. Bateria dziala prawie 3 razy dluzej nz standardowa ( do 5dni w "stresie").
Ja uzwam asuska dosc czesto zarowno do rozmow jak i do organizera etc. i bateria standardowa dzialala mi okolo 48h co i tak nie uwazam za slaby wynik. Znajomy ma omnie i tam bateria dziala polowe z tego.Ale podczas kilkudniowych wyjazdow sluzbowych trzeba pamietac o ladowarce bo wiadomo...predzej czy pozniej bateria padnie.
Na kilku forach ludzie pisali o tej stronie wiec poszukalem i okazalo sie ze jest tez bateria o duzej pojemnosci do asusa p750.
Bateria jest firmy mugen power do ktorej mam pelne zaufanie bo posiadam od miesiaca baterie do Msi Wind o pojemnosci 7800mAh - dziala rewelacyjnie (minimum 7,5h).
Jaka widac na linku bateria jest o pojemnosci 3000mAh co nie jest bajka bo co tez widac jest zdecydowanie grubsza i posiada dodatowa klapke.
To w sumie jedyna wada ( jak na razie ) tego rozwiazania bo telefon jest nieco ciezszy ale mi to nie przeszkadza...tez kwestia gustu i przyzwyczajen. Najwazniejsze jest to ze potrafie naladowac telefon w niedziele i bateria wytrzymuje do soboty!
Pewnie niektorych odstraszy cena i koszty transportu. Wiadomo te 80 $ droga ie chodzi szczegolnie przy obecnym kursie dolara ale da sie przebolec. Warto dodac ze sklep nie dolicza kosztow transport w dodatku opisuja przesylke jako gift i paczuszka omija szerokim lukiem urzad celny - innymi slowy nie placimy cla ( ktore za przesylke z hongkongu zwykle powinno sie zaplacic.
Podsumowujac - polecam goraco ta bateria oraz sam sklep bo przesylki dochodza bardzo szybko. Do mnie dotarla po 6ciu dniach kalendarzowych co bardzo mnie zaskoczylo...pozytywnie oczywiscie.