Bateria godna polecenia do asus p750

• 7 Odpowiedzi
  • 2612 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Davegadget

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TP2->Motorola Defy
Bateria godna polecenia do asus p750
« dnia: Grudzień 05, 2008, 00:37:33 »
Widze ze kilka postow dotyczy dosc przecietnie dzialajacej baterii standardowej 1300mAh w Asus  p750.
Chcialem podzielic sie z uzytkownikami P750 (  i nie tylko ) moim zakupem.
2 tygodnie temu zaryzykowalem zakup na
http://shop.eten.hu/mugen-power-3000mah-extended-battery-for-asus-mypal-a750-with-battery-door-black-p-315.html
i powiem szczerze ze naprawde nie zaluje. Bateria dziala prawie 3 razy dluzej nz standardowa ( do 5dni w "stresie").
Ja uzwam asuska dosc czesto zarowno do rozmow jak i do organizera etc. i bateria standardowa dzialala mi okolo 48h co i tak nie uwazam za slaby wynik. Znajomy ma omnie i tam bateria dziala polowe  z tego.Ale podczas kilkudniowych wyjazdow sluzbowych trzeba pamietac o ladowarce bo wiadomo...predzej czy pozniej bateria padnie.
Na kilku forach ludzie pisali o tej stronie wiec poszukalem i okazalo sie ze jest tez bateria o duzej pojemnosci do asusa p750.
Bateria jest firmy mugen power do ktorej mam pelne zaufanie bo posiadam od miesiaca baterie do Msi Wind o pojemnosci 7800mAh - dziala rewelacyjnie (minimum 7,5h).
Jaka widac na linku bateria jest o pojemnosci 3000mAh co nie jest bajka bo co tez widac jest zdecydowanie grubsza i posiada dodatowa klapke.
To w sumie jedyna wada ( jak na razie ) tego rozwiazania bo telefon jest nieco ciezszy ale mi to nie przeszkadza...tez kwestia gustu i przyzwyczajen. Najwazniejsze jest to ze potrafie naladowac telefon w niedziele i bateria wytrzymuje do soboty!
Pewnie niektorych odstraszy cena i koszty transportu. Wiadomo te 80 $ droga ie chodzi szczegolnie przy obecnym kursie dolara ale da sie przebolec. Warto dodac ze sklep nie dolicza kosztow transport w dodatku opisuja przesylke jako gift i paczuszka omija szerokim lukiem urzad celny - innymi slowy nie placimy cla ( ktore za przesylke z hongkongu zwykle powinno sie zaplacic.
Podsumowujac - polecam  goraco ta bateria oraz sam sklep bo przesylki dochodza bardzo szybko. Do mnie dotarla po 6ciu dniach kalendarzowych co bardzo mnie zaskoczylo...pozytywnie oczywiscie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 08:21:06 wysłana przez Davegadget »
Ewolucja: Compaq 3130->Mio P550->Asus A636N->Asus A696->Asus P750->Asus P565->HTC TP2->Motorola Defy (Microsoft zabil  WM Mobile)

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
Odp: Bateria godna polecenia do asus p750
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2008, 14:46:36 »
Dzięki za info :D
Szkoda tylko, że taka droga ta bateria, ale pewnie niedługo potanieje i wtedy będzie można kupić ;)

*

Offline zecke

• 26
    • Blog
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2009, 08:27:31 »
Witam

Odświeżam wątek, bo padła mi bateria. Trzyma zaledwie kilka godzin, na szybko (bo nie chce wydawać 100 dolców) znalazłem 2 oferty na allegro:

http://allegro.pl/item658237364_nowa_bateria_asus_mypal_p525_p526_p550_p735_p750.html
http://allegro.pl/item657446445_bp16_bateria_asus_p525_p526_p735_p750_zinc_2500mah.html

Ceny takie same, pojemnosci i budowa różne. Możecie mi powiedzieć, która lepsza ??

Ps. Czy jest możliwe wysłanie do serwisu samej baterii ? Czy ona jest objęta gwarancją ?
Ps2. Nic nie chodzi mi w tle, nie instalowałem żadnego oprogramowania, telefonu używam cały czas tak samo, a bateria potrafi zejść od 100 % o 22 do 0 % o 7 rano. Mam też wgrany fix do bateri.

Pozdrawiam i dzięki za opinie

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2009, 16:26:39 »
Bateria, tak samo jak cały sprzęt wg mnie podlega gwarancji, wydaje mi się jednak, że powinieneś wysłać cały sprzęt. Polecam zaznaczenie sobie w jakiś sposób baterii - wtedy będziesz miał pewność, że została wymieniona.
Co do działania programów w tle - spróbuj zrobić HR i na czystym systemie zostaw go na taki okres czasu i wtedy zobacz czy jest tak samo. Wtedy będziesz miał pewność, że to nie wina jakiegoś softu. Jaki masz ROM na Asusie?
Co do baterii to również jestem zainteresowany jakąś większą pojemnością, nie mogę jednak polecić żadnej konkretnej bo nic nie wypróbowałem. Kusi ta z pierwszego postu, 3000 mAh to już jest coś, ale odstrasza mnie rozmiar baterii... :/ A dla 200 mAh nie warto nic zmieniać...
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2009, 00:59:48 »
ta z linka nr 2 (kaycom) mam juz ponad miesiac. nie wybuchla ani nie sprawia wrazenia ze wkrotce to zrobi :) wyrob chinskiej mysli technicznej, przy zakupie nie nalezy sie sugerowac naklejka 2500mah, ja po zakupie ja zdjalem, bo az wstyd... bateria ma moze max 1300mah (obstawiam, ze ta z pierwszego linka tez), dziala tyle co oryginal. ogolnie wiec za ta cene mozna polecic, trzeba jednak znac ryzyko i pamietac, ze mozna trafic na 'gorszy' egzemplarz.

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2009, 09:29:08 »
W takim razie jaki jest sens kupowania baterii 1300 mAh? No chyba, że starą miałeś już w takim stanie, że nowa była niezbędna. Aczkolwiek ja i tak bym się z nimi kłócił, że wyrób nie spełnia parametrów opisanych na naklejce i jest niezgodny z zapewnieniami sprzedawcy (w tym wypadku z treścią aukcji internetowej).

Druga sprawa - miałem wątpliwą przyjemność użytkować baterię tej firmy w jednym z moich poprzednich telefonów - bardzo fajnie wybucha, naprawdę super widok  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: Dla uspokojenia - telefon działa do tej pory ;)
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2009, 11:17:36 »
heh :)
sens kupienia zapasowej jest, jak akurat nie ma sie pod reka battery extendera, to druga bateria ratuje zycie gdy jestes w dzungli, dajac Ci pare godzin zycia gpsa.
klocic sie, szkoda czasu. oczywiscie moglbys pewnie zwrocic baterie i dostalbys pewnie zwrot gotowki, ale szkoda kasy na wysylki. ja w kazdym badz razie wiedzialem co kupuje i nie oczekiwalem ze ta bateria bedzie dzialac dluzej, wiec dla mnie jest wsjo ok. a juz np. zapasowy rysik, kupiony u tego samego sprzedawcy, zlamal sie podczas wyciagania go z opakowania. mam odsylac? :) nie, po prostu ponioslem pewne ryzyko.
albo, kup(cie) sobie na allegro adapter dual sim. "polecam"... niestety w dzisiejszych czasach, rynek, szczegolnie ten z alledrogo wyglada tak, ze sprzedawcy chca Ci wcisnac jak najwiecej smieci, robia piekne opisy z kosmosu. kupisz, nie podoba sie - mozesz zwrocic, ale wiedza ze Ci sie to nie oplaci. koncze,bo sie OT robi. a moznaby o tym magisterke albo choc licencjata sklecic:)

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2009, 11:36:11 »
W przypadku uzasadnionej reklamacji sprzedawca ma obowiązek zwrócić Ci wszelkie koszty zakupu, wraz z wysyłką - do Ciebie i powrotną. Tak mi kiedyś poradził prawnik, nie wiem ile w tym prawdy - nie znam dokładnie aspektów naszego wspaniałego prawa. Wiem, że taki tekst skutecznie działa na większość nieuczciwych sprzedawców. A jeśli nie działa wystarczy zauważyć, że sprawa może trafić do allegro, a następnie do sądu. Z reguły to działa, raz jeden trafiłem gościa, który uważał, że za kilkanaście złotych nie będzie mi się chciało bawić i miał rację, ale popełnił jeden błąd - powiedział mi to prosto w twarz (tzn prosto w ucho, bo to rozmowa telefoniczna była :P ). Z racji tego skutecznie mnie zmotywował. Do allegro poszło pismo ze wszelkimi dowodami niezgodności towaru z opisem, konto zostało zawieszone, a kilka dni później dostałem maila z prośbą o ugodowe załatwienie całej sprawy. Można? Można, kwestia chęci ;) Ale jeżeli wychodzimy z założenia, że można nas oszukiwać i że to nasze ryzyko to faktycznie nie ma sensu się bawić w takie rzeczy. A tym bardziej, że sam piszesz, że doskonale wiedziałeś, że ta bateria parametrów nie trzyma - wszystko ok ;)

I tak jak wspomniałeś - koniec OT :)
Asus P750
Mio MOOV 200