Awaria Asusa P750

• 6 Odpowiedzi
  • 710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Awaria Asusa P750
« dnia: Marzec 24, 2009, 23:57:39 »
Witam!

Wczoraj coś nawaliło w moim Asusie, mianowicie nie działa żaden głośnik, nie da się ani rozmawiać, ani posłuchać muzyki (przez wyjscie słuchawkowe jak i BT sygnał audio jest wysyłany, więc jakoś da się z Asusa korzystać). Mam wgranego Sorga 0.22, oryginalnie miałem angielski system. Hard reset nie dał żadnego efektu i obawiam się, że sprzęt pojedzie do serwisu, no chyba, że ktoś na forum ma na to radę. Jeśli nie, to bym ładnie poprosił o wysłanie/podanie źródła obrazu oryginalnego systemu (wraz z jakąś instrukcją wgrania, jeśli należy zrobić to inaczej niż z Sorgiem), bo wolałbym jednak dać do serwisu sprzęt 'nienaruszony' ;) .

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
SLEEP-MAN

EDIT->

A tak przy okazji-czy posiadacze kart pamięci powyżej 4 GB spotkali się z niewykrywaniem piosenek przez WMP? Mi nie wszystkie piosenki dodaje do biblioteki mimo, że z poziomu Total Commandera bezproblemowo je odtwarza.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 00:06:42 wysłana przez SLEEP-MAN »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Awaria Asusa P750
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2009, 07:01:13 »
może gniazdo słuchawek się zablokowało - problem znany z modeli innych producentów - nie zaszkodzi sprawdzić
włóż i wyjmij zestaw słuchawkowy kilka razy - jak efektu nie będzie to wtedy serwis
WMP hem :) a kto go używa :)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2009, 11:19:21 »
Źle mnie zrozumiałeś-gniazdo słuchawek jest sprawne, zepsuły się głośniki, zarówno przedni, jak i tylny.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2009, 11:48:45 »
dobrze Cię zrozumiałem, zaufaj mi w innych modelach też tak to wyglądało
na prawdę nie zaszkosdzi sprawdzić
nie napisałem, że to na 100% to, ale warto wykluczyć

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 25, 2009, 12:05:14 »
Ok, już dotarło do mnie o czym mówisz ;) .......iii.....DZIAŁA!! Wielkie dzięki!! Jeśli będzie nam dane się osobiście spotkać to jakoś się odwdzięczę ;).

Pozdrawiam!

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2009, 12:09:44 »
a widzisz  :D
nie ma sprawy
a jak ekran kiedyś zacznie wariować to choć bedziesz pewny, że to nie może być wina folii - sprawdź  :P

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 27, 2009, 07:28:51 »
Dokladnie ! Byly juz takie przypadki, trzeba pobawic sie wytczka sluchawkowa w gniazdku albo puknac Asuska pare razy w czolo i blaszka w gniezdzie sie odblokuje. :grin:
Pozdro