Asus p750 - zarzadzanie kontaktami

• 6 Odpowiedzi
  • 3601 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus p750 - zarzadzanie kontaktami
« dnia: Kwiecień 09, 2008, 21:12:58 »
Przede wszystkim witam wszystkich forumowiczow!

Jestem nowy na forum i jestem dziewiczym (od trzech dni) posiadaczem urzadzenia tego typu... "problemow" mam w zwiazku z tym wiele  i powoli staram sie je pokonywac (na bardziej zaawansowane, zwiazane z softem, etc. przyjdzie czas  :) ), ale rozlozyl mnie zupelnie prozaiczny problem - jak przeniesc kontakty z karty sim do pamieci telefonu?? Za nic nie potrafie znalesc takiej opcji.

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz,
pzdr,
thetom

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: Asus p750 - zarzadzanie kontaktami
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2008, 23:02:10 »
- jak przeniesc kontakty z karty sim do pamieci telefonu?? Za nic nie potrafie znalesc takiej opcji.

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz,
pzdr,
thetom

Generalnie to kontakty powinny się same przekopiować do urządzenia po włożeniu karty SIM. Ale w P750 może to różnie wyglądać.W moim przypadku po zakupie urządzenia i włożeniu karty przekopiowało się bez problemu. Z powodu wad o których pisałem na forum oddałem Palmofona do serwisu Asusa gdzie mi go "naprawili" tak że po włożeniu tej samej karty SIM kontakty już się nie chciały przekopiować.Też próbowałem zrobić to ręcznie ale nie znalazłem sposobu. A teraz najfajniejsze - po włożeniu karty żony (od tego samego  operatora) kontakty się kopiują , działa też inna rzecz która z moją kartą nie chce działać.
Obecnie mój Asus jest znowu w serwisie , jako reklamacja naprawy. Ciekawe co będzie po ponownym odbiorze. Ale widać z tego że z jednymi kartami może chcieć działać , z innymi nie. Takie to super urządzenie.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2008, 10:02:27 »
jestem tym mocno rozczarowany... w poprzednim telefonie mam pelno kontaktow, ktore nie mieszcza sie na karte, chcialem wiec przegrac z karty wszystko na asusa i ponownie skopiowac reszte ze starego telefonu i znowu przegrac, a tu klasa ;(.
Czy zatem moze ktos polecic jakis dobry progamik do zarzadzania kontaktami??

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2008, 13:25:15 »
jestem tym mocno rozczarowany... w poprzednim telefonie mam pełno kontaktow, ktore nie mieszcza sie na karte, chcialem wiec przegrac z karty wszystko na asusa i ponownie skopiowac reszte ze starego telefonu i znowu przegrac, a tu klasa ;(.

Masz MS Outlook'a?
Najlepsze rozwiązanie .....
Ja dzięki temu mam spójną bazę kontaktów dzieloną między PC/PDA/telefon służbowy/prywatny (nokie) i Exchange'a. Szansa na utratę wszystkiego jest ekstremalnie mała :) Pamiętać należy tylko aby od czasu do czasu wykonać synchronizacje.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2008, 14:23:14 »
sprobuj, czy od htc pojdzie (zalacznik)... ponoc na poczatku w p750 byl sim manager, a potem zniknal z romu...

ps. przepraszam za male litery i bez pl znakow, ale jedna reka pisze, bo druga mam upackana nalesnikiem ;-)

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2008, 23:03:39 »
jestem tym mocno rozczarowany... w poprzednim telefonie mam pelno kontaktow, ktore nie mieszcza sie na karte, chcialem wiec przegrac z karty wszystko na asusa i ponownie skopiowac reszte ze starego telefonu i znowu przegrac, a tu klasa ;(.

Straszne kombinacje. Czy poprzedni telefon nie ma bluetooth, żeby przesłać kontakty? Przecież przy pomocy karty nie można przenieść wszystkich danych zawartych w kontaktach, nawet nazwiska bywają poucinane.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2008, 01:29:44 »
A co się stało z Sim Menager'em w tym sprzęcie?
Wywalili go z ROM'u? To już chyba przegięcie.
A wystarczyło w nim zaznaczyć wszystkie kontakty i skopiować - chwila moment i było.

Chyba ASUS chce utrudnić życie swoim użytkownikom. :mad:

Rozwiązanie to włożenie karty SIM do telefonu z BT i przesłanie kontaktów
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA